loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya Halk Dansları Dikili’de görücüye çıktı

Dünya Halk Dansları Dikili’de görücüye çıktı
Tarih: 22.09.2017 - 11:08
Kategori: Yerel

Dikili'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Dikili Uluslararası Gençler Halk Dansları Şenliği' Çandarlı'da gerçekleştirilen görkemli törenlerle başladı.

Dikili'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Dikili Uluslararası Gençler Halk Dansları Şenliği” Çandarlı'da gerçekleştirilen görkemli törenlerle başladı.

3'ncü Dikili Uluslararası Gençler Halk Dansları Şenliği, Çandarlı'da vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Görkemli Kortej Yürüyüşü

Sırbistan, Bulgaristan, Belarus, Ukrayna ve Kazakistanlı ekiplerin katıldığı şenlikler Dikili Belediye Bandosu eşliğinde Sahil Plaj Caddesi'nden Çandarlı Kalesi ve Vali Şentürk Caddesi güzergahı üzerinden Dikili Belediyesi Çandarlı Yazlık Düğün Alanı'na kadar devam eden kortej yürüyüşü ile başladı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Belediye Meclis Üyesi Hakan Başaran ve muhtarlar ile çok sayıda vatandaşın da yer aldığı kortej yürüyüşüne, Çandarlılılar da evlerinin balkonlarından ve iş yerlerinden alkışlarla destek verdi.

“Halk Dansları Dünyanın ve Barışın Ortak Dilidir”

Festivalin açılış programında katılımcılara ve vatandaşlara seslenen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, halk danslarının ve müziğin dünyadaki kardeşliğin ve barışın ortak dili olduğuna dikkat çekti. Konuşmasına şenliklere katılmak için gelen yerli ve yabancı gruplara ‘hoş geldiniz kardeşlerim’ diyerek başlayan Başkan Tosun, “Halk dansları dünyanın ve barışın ortak dilidir. Hangi dilden, hangi renkten olursak olalım; müzik ve dansta aynı dili konuşuruz. Bu sene üçüncüsünü düzenlemekten mutluluk duyduğumuz Uluslararası Dikili Gençler Halk Dansları Şenliği'mize hoş geldiniz. Barışı, kardeşliği, dayanışmayı ve birlikte tek yürek olmayı doyasıya yaşayacağımız bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen sevgili dostlarımız Besim Biberovic, Cumhur Kısmet, Ana Bukovcic'e, belediyemiz çalışanlarına ve kıymetli katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sırbistan, Bulgaristan, Belarus, Ukrayna ile Kazakistanlı kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki aynı umudun yoldaşlarıyız. Buradan yükselen barış ve kardeşliğin tüm dünyayı sarmasını diliyorum” dedi.

Dünyanın Renkleri İzleyenleri Mest Etti

Dikili Uluslararası Gençler Halk Dansları Şenliği, açılış seramonisinin ardından ev sahibi ekip Dikili Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun Trakya Oyunları gösterisini sergilemesi ile başladı. Ardından diğer katılımcı yabancı gruplar kendi ülkelerinin halk danslarına ilişkin gösterilerini sundular. Vatandaşlardan yoğun alkış alan gösteriler sonrasında Sırbistan Halk Dansları Topluluğu birinciliği, Belarus Halk Dansları Topluluğu ikinciliği, Bulgaristan Halk Dansları Topluluğu da üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren ülkelere kupa ve şiltleri Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından takdim edildi. Şenlik kapsamında gerçekleştirilen kareografi yarışmasında Bulgaristan grubu birinciliği elde ederken, Skenografi ve Solo Şarkılar dallarında da Belarus grubu birincilik ipini gögüsledi. Bulgarıstan ve Belarus ekipleri kupalarını Dikili Belediye Meclis Üyesi Hakan Başaran'ın elinden aldılar.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları