loading
close
SON DAKİKALAR

Dünyaya son yılların en büyük meteoru çarptı

Dünyaya son yılların en büyük meteoru çarptı
Tarih: 28.09.2016 - 14:21
Kategori: Dünya

Avustralya'nın kuzeydoğusundaki Queensland eyaletine bağlı Gladstone kentinde akşam saatlerinde bir patlama sesi duyuldu ve gökyüzü aniden aydınlandı. Aynı anda da şiddetli bir sarsıntı yaşandı.

Avustralya'nın kuzeydoğusundaki Queensland eyaletine bağlı Gladstone kenti açıklarında, yerel saatle 08.30 sularında gökyüzünde beliren ve hızla dünyaya yaklaşan parlak ışığı gören Gladstone'lular sahile akın etti. Işık kütlesi sahili aydınlatarak büyük bir gürültüyle denize düştü.

"DÜŞEN CİSİM MUHTEMELEN 1 METRE ÇAPINDA 1 METEOR"

Meteorun düşüşünün ardından şiddetli bir sarsılma hissedilirken bazı binaların camları da kırıldı. İnsanlarda büyük bir paniğe neden olan olayla ilgili meteoroloji yetkilileri düşen cismin ne olduğu konusunda bir tahminleri olmadığını belirtirken, Harvard Üniversitesi'nden astrofizikçi Prof. Jonathan McDowell, denize çarparken yüzlerce kilometre mesafeden görülebilecek kadar büyük bir ışık parıltısı oluşturan cismin muhtemelen 1 metre çapında bir meteor olduğunu belirterek, bunun son yıllarda dünyaya çarpan en büyük meteor olduğunu kaydetti.

DHA



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları