loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş Eski Genel Başkanı Mehmet Balık'tan üyelere çağrı

Eğitim-İş Eski Genel Başkanı Mehmet Balık'tan üyelere çağrı
Tarih: 12.08.2017 - 21:44
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş Sendikası 5. Olağan Genel Kurulunu Ankara'da 5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleşti. Eğitim-İş Sendikasını 5. Olağan Genel Kurula götüren Genel Başkan Mehmet Balık üyelere bir çağrıda bulundu...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş Sendikası 5. Olağan Genel Kurulunu Ankara'da 5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleşti. Eğitim-İş Sendikasını 5. Olağan Genel Kurula götüren Genel Başkan Mehmet Balık üyelere bir çağrıda bulundu...

Mehmet Balık üyelere yaptığı çağrıda; 

'Kıymetli Eğitim-İş’li Arkadaşlarım,

3 Ekim 2016 ’dan bugüne onurla ve gururla sürdürdüğüm Genel Başkanlık görevim 6 Ağustos 2017 tarihinde sona ermiştir.

Türkiye öğretmen hareketinin TÖS’ten sonraki en namuslu, en yurtsever temsilcisi olan Eğitim-İş, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sahip çıkarak hem kendi kurumsallaşmasını tamamlamaya ve sağlamlaştırmaya, hem de emek sınıfının sorunlarına çözümler üretmeye, çare olmaya çalışmıştır. Bu mücadeleyi yaparken de “ülkesi olmayanın sendikası da olmaz” şiarıyla hareket ederek ulusun ve ülkenin sorunlarına yabancı kalmamış, en önemli “özlük” hakkının “bağımsız bir ülkede demokrasi içinde yaşamak olduğu” bilinciyle hareket etmiştir.

Görev yaptığım dönem de ülkenin ve sınıfın zor, sıkıntılı süreçlerine denk gelmiş; siyasal iktidarın OHAL, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi gibi faşizan politikalarının dayatıldığı, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir.

Emekçilerin hak gasplarının had safhada yaşandığı, özelleştirme amaçlı neo-liberal politikaların acımasızca uygulandığı, taşeronlaşmanın sıradanlaştığı, müfredat değişikliğiyle laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin askıya alınmaya, Cumhuriyet eğitim sisteminin ve oluşturduğu kültürün tasfiye edilmeye çalışıldığı, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmek istendiği bir süreç yaşanmıştır.

Tüm bu olumsuzluklara karşın örgütümüz Eğitim-İş, Cumhuriyet, Atatürk ilke ve devrimleri, emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olmuştur.

Eğitim-İş, nitelik ve sayısal bakımdan güç kazanmış, örgütlü gücünü artırmış, 46 şubesi ve 37 il temsilciliği ile eğitim ve bilim işgörenlerinin umudu olmuştur.

Genel Kurulumuzun sonuçlarının emekçilerin, ulusun ve ülkenin sorunlarına çare olmasını istiyor, örgütümüze katkı veren herkese teşekkür ediyor, önümüzdeki dönemde de tüm Eğitim İş’li arkadaşlarım gibi mücadelenin içinde olacağım. Tüm üyelerimize ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyor, mücadelelerinde ve görevlerinde başarılar diliyorum' dedi...

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları