loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim İş Sarıyer Temsilciliği'nden 30 Ağustos açıklaması

Eğitim İş Sarıyer Temsilciliği'nden 30 Ağustos açıklaması
Tarih: 29.08.2016 - 18:40
Kategori: Sendika

Eğitim İş Sendikası Sarıyer İlçe Temsilciliği'nden Alkoç Turan Başgönül, 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle açıklamalarda bulundu.

Eğitim İş Sendikası Sarıyer İlçe Temsilciliği'nden Alkoç Turan Başgönül, 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle açıklamalarda bulundu. 

Başgönül'ün açıklamaları şöyle:

Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve onun son safhası olan 30 Ağustos Muharebesi Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını teşkil eder. Milli tarihimiz çok büyük zaferlerle dolu olmasına rağmen Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar netice itibariyle yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine etki eden bir meydan muharebesi daha yoktur. 

Hiç şüphe etmemelidir ki, yeni Türk Devletinin, genç Türk Cumhuriyetinin temeli burada atılmıştır. Bu mutlak zafer, fedakâr ve kahraman Türk milletini temsil edecek, Türk vatanına göz dikeceklere Türk'ün 30 Ağustos günündeki ateşini, süngüsünü, kudret ve iradesindeki şiddeti hatırlatacaktır. 
 
Bu büyük zaferin en önemli sonucu Türk milletinin hâkimiyetini eline almış olmasıdır. Milletimizin uzun asırlardan o tarihe kadar hanlar, hakanlar, sultanlar, halifeler elinde, onların emri ve buyruğu altında ne kadar ezildiğini, onların hırslarını temin yolunda ne kadar büyük felâketlere ve zararlara uğradığını düşünürsek, milletimizin hâkimiyetini eline almış olması 30 ağustos’un önemini bir kat daha arttırmaktadır. 

30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen antiemperyalist mücadele ile kazanılan bir onur ve bağımsızlık savaşıdır. Bu mücadelenin sonunda özgür, bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış, toplumu feodalizmin ve gericiliğin baskısından kurtaran devrimler sırasıyla gerçekleştirilmiştir.

Ülke olarak son dönemde yaşadığımız olumsuz gelişmeler de göstermektedir ki emperyalist güçler ülkemiz üzerindeki geçmiş hesaplarını tekrar açmıştır. Ülkesine ve halkına düşman kişilerce, laikliğe, cumhuriyete ve parlamenter demokrasiye karşı girişilen ‘15 Temmuz’ darbe görünümlü terörist saldırı ve sonrasındaki terör saldırıları, ulusumuzu bir araya getiren Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerinin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha göstermiştir. Yaşadığımız bu karanlık süreçte, yüce milletimizi feraha kavuşturacak ve emperyalizmin ülkemize dayattığı yaptırımlardan kurtaracak tek kurtuluş yolu ise 19 Mayıs ile başlayıp 30 ağustos gibi bir zaferi bizlere yaşatan ‘Antiemperyalist kurucu irade’ ye dönmek olacaktır. Bu dönemde milli çıkarlarımızın emrettiği yoldan ayrılmadan, "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesinden hareketle öncelikle bölge ülkeleri ile barış temelli politikalar üretmeli ve ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafya da bölge ülkelerinin de güvenliğini tesis edecek kalıcı politikaları hayata geçirmek olacaktır.

Cumhuriyet’in Öğretmenleri olarak bizlere düşen ise; Yüce Milletimizin büyük zorluklarla adeta küllerinden doğarak kazandığı ve bizlere armağan ettiği bu büyük zaferi, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı aydınlık yolda, birlik ve beraberlikle, Cumhuriyete, Laikliğe, Demokrasiye ve Hukuka sahip çıkarak, başta eğitim alanında olmak üzere her alanda yapacağımız atılımlarla, Cumhuriyetimizi ve Milletimizi ait olduğu muhasır medeniyetler seviyesine çıkartarak, taçlandırmak olacaktır.

Eğitim iş ailesi olarak, bu büyük Zaferin 94. Yıldönümünü en içten dileklerimizle kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları