loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim İş'ten Milli Eğitim Bakanlığı'na istifa çağrısı

Eğitim İş'ten Milli Eğitim Bakanlığı'na istifa çağrısı
Tarih: 14.02.2018 - 12:28
Kategori: Sendika

Eğitim İş Sendikası, liseye geçis sınavına ilişkin basın açıklamasında bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı'na istifa çağrısında bulundu.

MEB'in yönetmeliğinde yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümlerin 2018'de uygulanmaması gerektiğini belirten Eğitim İş "Eğitim-İş olarak bugün 1.2 milyon öğrenciyi yeniden tartışmanın içine atan, streslerine stres katan, bu rezilliğe imza atanları derhal istifaya davet ediyoruz" dedi. 

Eğitim İş'in açıklaması şöyle: 

 "Eğitim Öğretim yılı başından beri Cumhurbaşkanının bir sözü ile başlayan liseye yerleştirme sorunu artarak devam ediyor.

Aylardır konuşulan ve 1.2 milyon öğrenci ve velilerinin de yakından takip ettiği süreçle ilgili bakanlık hatadan dönsün böyle bir sistem alelacele uygulanamaz en azından bu yıl askıya alınıp gelecek yıl için ortak akıl ile bir sistem oluşturulsun dememize rağmen ısrarla bu yıl uygulayacağız diyen bakanlık şimdi de bir skandala imza attı.

Yönetmelik değişikliği yayımlandı ve geçici madde olarak;

“GEÇİCİ MADDE 9 – (1) Bu Yönetmelikte yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümler, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını tamamlayıp ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencileri kapsar.”

Hükmü konuldu. Bakanlık ne derse desin bu maddenin Türkçesi; yeni sistem 2018-2019 sonunda uygulanacaktır. 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda yani bu 2018 Haziran’ında uygulamaya imkan yoktur.

MEB’in açıkladığı bu yönetmelik umarız yazıldığı gibidir!  Umarız daha önce olduğu gibi liyakatsiz ve iş bilmez yöneticilerin yanlış ifadesi değildir. 

Evet hiç de savunmadığımız TEOG’un en azından bu yıl da kalmasını Eğitim-İş olarak savunduk. Çünkü biz öğrencilerimizi düşündük, ailelerini düşündük onlara stres yaratmanın yanlışlığına vurgu yaptık. Sonuçta öyle bir durumla karşı karşıyayız ki ne desek boş.

Eğitim-İş olarak bugün 1.2 milyon öğrenciyi yeniden tartışmanın içine atan, streslerine stres katan, bu rezilliğe imza atanları derhal istifaya davet ediyoruz.

Bizim için tek bir yavrumuzun gelecek hayalinin kıymeti büyüktür. Onların zamanından, emeğinden, duygularından çalmaya kimsenin hakkı yoktur.

Bu bir skandaldır. Hızla gerekli açıklamalar yapılmalıdır."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları