loading
close
SON DAKİKALAR

EGM Kriminal Daire Başkanı gözaltında

EGM Kriminal Daire Başkanı gözaltında
Tarih: 25.07.2016 - 18:11
Kategori: Gündem

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fethullah Gülen Terör Örgütü soruşturması kapsamında başlatılan operasyonlarda Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanı Kemal Pelit’in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fethullah Gülen Terör Örgütü soruşturması kapsamında başlatılan operasyonlarda Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanı Kemal Pelit’in de gözaltına alındığı öğrenildi. Eski KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya da gözaltında.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ-PDY, himmet paraları, cemaat toplantıları ve örgütle bağlantılı kişiler çerçevesinde yürüttüğü soruşturma kapsamında çoğu birinci sınıf emniyet müdürü olmak üzere çok sayıda polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine Ankara Emniyet Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 gündür operasyon düzenliyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birçok dairede aramalarda yapılırken, şuana kadar 100’e yakın çoğu birinci sınıf emniyet müdürü gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında EGM Kriminal Daire Başkanı Kemal Pelit’in de bulunduğu öğrenildi. Pelit’in yanı sıra esski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Muammer Bıçak ve Feridun Taşçı, Adana eski Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, eski KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi, Necmettin Ulusal, Mahmut Azmaz, emekli Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Savaş Demirel, Adem Yalçınkaya, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, Fikret İyice, Muammer Bucak ve Recep Kaplan gözaltında olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan birçok birinci sınıf emniyet müdürünün ise adreslerinde bulunamadığı ve firar ettikleri belirtildi.

Fevzi Kızılkoyun - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları