loading
close
SON DAKİKALAR

Elektrik kesintisi jeneratör satışlarını artırdı

Elektrik kesintisi jeneratör satışlarını artırdı
Tarih: 01.04.2015 - 15:26
Kategori: Ekonomi

Dün Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintileri jeneratöre olan talebi arttırdı. Türkiye’nin önde gelen şirketleri dün, yüzlerce yeni sipariş aldıklarını belirtti.

Dün Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintileri jeneratöre olan talebi arttırdı. Türkiye’nin önde gelen şirketleri dün, yüzlerce yeni sipariş aldıklarını belirtti.

BİR GÜNDE 600 YENİ SİPARİŞ

Genpower Jeneratör Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Uslu, hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada dün 600 yeni jeneratör siparişi aldıklarını belirtti.
Yılda 12 bin jeneratör üretimi yaptıklarını aktaran Uslu, gelen siparişlerin hemen her kesimden olduğunu kaydetti. Uslu’nun verdiği bilgi göre, sipariş verenler arasında bina yöneticileri de yer aldı sanayi firmaları da.
Satışını yaptıkları jeneratörlerin ortalama 20 bin dolara satıldığını aktaran Uslu, fiyatların ise 5 bin dolardan başlayıp 200 bin Euro’ya kadar çıktığını kaydetti.

İNSANLAR TELEFONLARINI ŞARJ EDEMEDİ

Uslu açıklamasının devamında "Bu kesintiler, bizim elektriğe ne kadar bağımlı olduğumuzun bir göstergesi oldu, en basitinden telefonlarını bile şarj edemedi insanlar ve iletişim koptu. Aslında jeneratörün yedek enerji kaynağı olarak önemi de bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bundan önemlisi, jeneratörü olanlar, tıpkı araçlarına yaptırdıkları gibi periyodik bakımlarını yaptırmadıkları için, bir çok jeneratör ihtiyaç halinde çalışmadı, servis ve arıza kayıtlarımız çok fazla oldu. Sadece jeneratör almak yeterli değil, ülkemizde jeneratör çok önemsenmediği için, bir çok alıcı piyasada olan ve sadece Çin pazarında satılması için yapılmış olan Çin malı jeneratörlerle dolu" dedi.

'SİPARİŞLERE YETİŞEMEDİK'

Yaşanan elektrik kesintisinde jeneratör isteği için arayanların telefonlarına yetişemediklerini belirten Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker ise “ Elektrik kesintisi başladıktan bir süre sonra jeneratör satın almak için arayanların siparişlerine yetişemedik. Dün çağrı merkezlerimizi arayanların sayısı yüzde 500, web sitemizi ziyaret edenlerin sayısı yüzde 800 arttı. Elektrik kesintisinden mağdur olan birçok üretici jeneratör satın almak için firmamıza yöneldi.” dedi.

Jeneratörlerde kesintisiz enerji sağlayabilmek için jeneratörlerin düzenli olarak bakımının sağlanması gerektiğine dikkat çeken Alper Peker “Elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenmemek için jeneratör kullanmak önem taşıyor. Elektrik kesintilerinde hemen jeneratörlerin devreye girmesi için yapılması gereken en önemli şey ise periyodik bakım. Bakımı düzenli yapılan jeneratörler kısa sürede devreye girerek hayatımızın bu şekilde olumsuz etkilenmesinin önüne geçiyor. Jeneratör satın alırken markanın yanısıra kaliteli satış sonrası hizmet veren firmalar tercih edilmeli. Merdiven altı ve markasız jeneratör satıcıları servis sonrası hizmet vermediğinden birçok sorunla karşılaşıldığını gördük. Satış sonrası hizmet vermeyen firmalardan jeneratör alanlar dün yaşanan elektrik kesintisinde bize başvurdu” şeklinde konuştu.

Peker açıklamasının devamında “Özellikle hastane gibi hayati önem taşıyan yerlerdeki elektrik kesintilerinde kullanılan jeneratöre dikkat edilmelidir. Hastanelerde yaşanan elektrik kesintilerine karşı hastanelerin yüzde 70 oranında enerjisini sağlayacak güçte dizel jeneratör kullanılması gerekiyor.” dedi.



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları