loading
close
SON DAKİKALAR

Elektrik, su, doğalgaz ve telekom aboneliklerinde yeni dönem

Elektrik, su, doğalgaz ve telekom aboneliklerinde yeni dönem
Tarih: 18.02.2019 - 15:21
Kategori: Gündem

Evine, işyerine elektrik, su ve doğalgaz ve telekom gibi abonelikleri başlatmak isteyenlere başvurularını e-Devlet üzerinden yapma imkanı getiriliyor. Vatandaşlar, kurumların e-devlet sayfasında bu hizmetlerini aktif etmelerinin ardından başvuru yapabilecek.

e-Devlet sistemi (turkiye.gov.tr) üzerinden tüm vatandaşlar elektrik, su, doğalgaz gibi aboneliklerini bürokrasiyle boğuşmadan yapılabilecek. Milyonlarca vatandaşın işlemlerini dijital ortamdan yapmasını sağlayan e-Devlet, turkiye.gov.tr adresinden  yeni bir hizmeti daha devreye alıyor.

Yeni uygulama ile vatandaşlar artık elektrik, doğalgaz, su ve telekom aboneliklerini e-Devlet üzerinden de yapabilecek. Vatandaşın artık su, doğalgaz, elektrik ve telekom abonelikleri ile ilgili şubelere gitmesi gerekmeyecek.

Vatandaşlar, elektrik, doğalgaz, su ve telekom şirketlerinin hizmetlerini e-devlet'te aktif etmesinin ardından başvuru yapabilecek.

OKTAY'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bugünden itibaren tüm abonelik işlemleri e-devlet üzerinden yapılabilecek" dedi. Oktay e-Devlet sistemindeki abone sayısının 41 milyona ulaştığını da söyledi.

ABONELİK İPTALİ DE ARTIK KOLAYLAŞIYOR

Proje ile vatandaşların abonelik işlemleri için şubelere gitmesinin önüne geçecek. Sistem, vatandaşların abonelik işlemlerini internet üzerinden iptal etmelerini mümkün kılacak.İşlemleri şubelerden yapmaya devam etmek isteyen vatandaşlar bu şekilde işlem yapmaya devam edebilecek.

Dijital Dönüşüm Ofisi de uygulamanın bugün itibarıyla başladığı internet sitesinden duyurulmuştu. Açıklama şöyle: "Yakında diğer abonelikleri de uygulamaya dahil ederek, milletimize yakışır şekilde dijitalleşmeyi ülkemizin her hanesine ulaştırmaya devam edeceğiz. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak koordine ettiğimiz ve Ticaret Bakanlığımızın çıkarmış olduğu mesafeli satış mevzuatı ve diğer yönetmeliklerde yapılan düzenlemelerle vatandaşımız artık elektrik, doğal gaz, su ve Türk Telekom aboneliklerini e-devlet üzerinden yapabilecekler”

BÜROKRASİ BİTİYOR

2019 sonuna kadar e-Devlet entegrasyon çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda tüm bakanlık ve kurumlarda tamamlanması da planlanıyor. e-Devlet üzerinden işlem yapmak için PTT ofislerinden şifre alınması gerekiyor. e-Devlet ile bürokrasinin sıfıra inmesi amaçlanıyor.

Kaynak : NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları