loading
close
SON DAKİKALAR

Emekli özel harekat polisi IŞİD emiri çıktı!

Emekli özel harekat polisi IŞİD emiri çıktı!
Tarih: 15.01.2019 - 12:40
Kategori: Gündem

Konya'da 2017 yılında bir villaya düzenlenen operasyonda IŞİD üyesi 5 terörist çıkan çatışmada öldürülmüştü. Olayla ilgili soruşturma kapsamında itirafçı olan 1 kişinin verdiği ifade doğrultusunda biri emekli polis 3 şüpheli yakalandı. Emekli özel harekat polisin IŞİD emiri olduğu ifade edildi. ...

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesi ekipleri, 12 Temmuz 2017 tarihinde eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlenmişti.

Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre, özel harekat polisi eşliğinde merkez Meram ilçesinde bir villaya düzenlenen baskında çıkan çatışmada 5 terörist ölü olarak ele geçirilirken, villada 1 tabanca, 5 Kalaşnikof tüfek, bu silahlara ait mermiler ile patlayıcılar ele geçirilmişti.

Operasyon sonrasında haklarında dava açılan 10 sanıktan 9’una 2 yıl 1 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verilmişti.

Mahkemede itirafçı olan örgüt üyesi M.A.K.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda IŞİD'in sözde Konya emiri olduğu iddia edilen emekli özel harekat polisi B.S. ile birlikte S.A ve M.A.' düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Şüphelilerin öldürülen 5 teröristin barındığı evi kiralayan A.Y. isimli teröriste yardım ettiği ve lojistik destek sağladığı tespit edildi.

IŞİD'in Konya emiri ve beraberindeki 2 şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları