loading
close
SON DAKİKALAR

Engelli Çocuklar Hayvan Sevgisini Öğrendi

Engelli Çocuklar Hayvan Sevgisini Öğrendi
Tarih: 03.10.2011 - 19:51
Kategori: Yerel

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nde eğitim gören ve hizmet alan engelli çocuklar ile aileleri, Darıca’da bulunan hayvanat bahçesini gezdi.

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM) bünyesinde eğitim gören ve hizmet alan engelli çocuklar, önceki gün Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na ziyarette bulundu. Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda, sabah saatlerinde yola çıkan üç otobüs dolusu çocuk, unutamayacakları bir gün yaşadı. EYKOM’daki eğitmenleri, görevli hemşireler ve aileleriyle birlikte hayvanat bahçesini gezen çocukların heyecan ve mutlulukları yüzlerinden okunurken, aslandan zürafaya, zebradan timsaha, akvaryum balıklarından, çeşitli kuş türlerine kadar onlarca hayvanı hayatlarında ilk kez gören çocuklara, görevli rehberler tarafından çeşitli bilgiler de sunuldu.

Gezinin en renkli anları, Pony ve Midilli türündeki atlarla, engelli çocukların bir araya gelmesi esnasında yaşanırken, daha sonra topluca Darıca’daki bir piknik alanına gidilerek, yemek molası verildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a, düzenlenen geziden ötürü teşekkür eden engelli aileleri, EYKOM’un sıklıkla düzenlediği bu tür faaliyetlerin, çocuklarının sosyal ve psikolojik gelişimine önemli katkı sunduğunu belirttiler.




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları