loading
close
SON DAKİKALAR

Ercan Köymen, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

Ercan Köymen, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı
Tarih: 06.03.2015 - 02:52
Kategori: Siyaset

CHP'li Eski Maltepe Belediye başkan yardımcısı ve İBB, belediye meclis üyesi Ercan Köymen CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını CHP Maltepe İlçe Başkanlığında açıkladı.

CHP'li Eski Maltepe Belediye başkan yardımcısı ve İBB, belediye meclis üyesi Ercan Köymen CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını CHP Maltepe İlçe Başkanlığında açıkladı.

Aralarında CHP PM üyeleri Ali Özcan, Ümran Kösüz, İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Can Ataklı'nın da bulunduğu çok sayıda aday adayı, CHP üyeleri, www.iaranbulgercegi.com genel yayın yönetmeni İmambakır Üküş ve çok sayıda basın mensubu Ercan Köymen'in açıklamasına katıldılar...

Maltepe CHP ilçe Başkanı Hasan Solmaz yaptığı konuşmada; 'bugün burayı dolduran arkaşalarıma teşekkür ediyorum, böylesine bir coşkuyla burada olmaları 8 Haziranda bizim iktidar olacağımızın göstergesidir' dedi ve Ercan Köymen'i CHP 1. Bölge Aday adaylığı açıklamasını yapmak üzere mikrofona davet etti.

 

CHP'li Ercan Köymen açıklamasında; 

Değerli Basın Mensupları, saygıdeğer Partili büyüklerim, değerli aday adayı arkadaşlarım,

Gece - gündüz demeden 40 yıldır iktidar yüzü görmediği halde umudunu yitirmeyip, canını dişine takarak, ekmeğinden ve evinden fedakârlık eden, faşizme karşı direnen yiğit yoldaşlarım;

Merhaba;

Küresel Sermayenin desteğini arkasına alarak; Yolsuzluğu, Yoksulluğu ve Yasakları bitirme iddiasıyla iktidara gelen AKP, 12 Yıl içinde ülkemizi yağmalamış ve kaosa sürüklemiştir. Kendi iktidar hırsları ve küresel sermayenin çıkarları için, gelişen toplumsal muhalefetin karşısında, hoşgörü ve uzlaşma yerine toplumu kutuplara ayırarak şiddeti tırmandırmıştır.

Üretimden kopuk, tüketime dayalı, toprak rantıyla ayakta durmaya çalışan ekonomi politikaları yüzünden büyük kentlerimizden en ücra köylerimize kadar tüm ülke yağmalanmaktadır. Toplumsal ve Özel yaşamın her alanına müdahale edilmesine ve Kamusal Alan Yağmalarına karşı yapılan mücadelelerin doruk noktası Gezi direnişidir. Gezi direnişinin ortaya çıkardığı talepler Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceliği olmalıdır. Bu taleplerin parti içersinde hayat bulabilmesi için, Cumhuriyet Halk Partisi yönünü sol politikalara çevirmelidir. Bu sadece barikatlarda dövüşen, sokakta mücadele eden, eylemde solla bütünleşen Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin, kendi adaylarını kendilerinin seçmesi ile mümkün olacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin tercihini yaparken; toplumsal ihtiyaçları kişisel ihtiyaçlarının önünde tutması gerekmektedir. Bu tercih, ülkenin aydınlık geleceği için zorunluluktur. Eğer böyle olursa yapılacak ön seçim anlam kazanacaktır.

Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde, çeşitli kademelerde görev yapmış bir arkadaşınız olarak, önümüzdeki yılların üzerimize yüklemiş olduğu ağır sorumluluğun bilinci ile aday oldum.

Aday oldum çünkü;

kendimde çürümüş AKP iktidarına karşı mücadele edebilecek deneyim ve cesareti görüyorum.

Aday oldum çünkü;

Din, dil, mezhep, ırk, bölge ve cinsiyet üzerinden politika yapanlara karşı özgürlükleri savunarak, çağdaş demokrasinin geliştirilmesine katkı sağlayacağıma inanıyorum.

Aday oldum çünkü;

Bölünmüş, parçalanmış, ötekileştirilmiş Türkiye’nin bütünleşmesine katkı sağlayacağıma inanıyorum.

 

Ercan Köymen, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

Aday oldum çünkü;

10 yıllık yerel yönetim deneyimimle, sağlıklı ve yaşanılabilir kentlerin oluşturulmasına katkı sunacağıma inanıyorum.

Aday oldum çünkü;

Sorumluluktan korkmuyorum.

Yıkacağız bu korku imparatorluğunu!

Buradan size söz veriyorum. Ön seçim sonuçları ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapabilmek için tüm gücümle çalışacağım.

Umut dolu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum...

 

Ercan Köymen

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı

 

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları