loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'a Akıncı'dan jet yanıt

Erdoğan'a Akıncı'dan jet yanıt
Tarih: 27.04.2015 - 16:12
Kategori: Gündem

'Ağzından çıkanı kulağı duysun' diyen Erdoğan'a Akıncı'dan jet yanıt

'Ağzından çıkanı kulağı duysun' diyen Erdoğan'a Akıncı'dan jet yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e gitmeden önce yaptığı açıklamada KKTC'nin yeni liderine 'ağzından çıkanı kulağı duysun' dedi. İşte Mustafa Akıncı'nın Erdoğan'a jet yanıtı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya seslenerek "İki kardeş ülkeyiz dediği zaman çok farklı şeyler ortaya çıkar. Sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulaklarının duyması lazım. Dolayısıyla kardeş olarak bile çalışmanın şartları vardır. Yavru ve ana Vatan olarak çalışmanın da bir bedeli vardır. Biz Kuzey Kıbrıs'ta bedel ödedik. Ondan sonra buranın imarı için, hala bu süreci devam ettirmek için bizim yıllık oraya yaptığımız ödeme 1 milyar dolar civarındadır. Bu rakamlar ciddi noktalarda. Hiçbir zaman burayı görmemezlikten gelmedik. Bu kavgayı tek başına verebileceğini mi düşünüyor. Dikkat etsinler " dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Erdoğan'ın 'ağzından çıkanı kulağın duysun' cümlesine şöyle yanıt verdi;

Dün sonuçlanan sonuçlar benim düşüncelerimi halkıma anlatarak halkımın onay verdikleri düşüncelerdir. Yani bu düşünceden neden rahatsız oluyorlar. Ayaklarımızın üstünde durmayalım mı? Bu yavru büyümesin mi? Bunun arkasında durmayalım mı? Dediklerimi vicdanımla da duyuyorum. Benliğimle de duyuyorum. Bu çekişmenin içine çekilmekten memnun olduğumu söyleyemem. Belli ki Erdoğan'a hakkımızda bir takım şeyler anlatılmış. Kıbrıs ve Türkiye arasında kişilikli bir ilişkiden bahsettim. Bu topraklarda artık Rumlar emeklemekten kurtulmak yürümek zorundadır. Ve Ben bunun Türkiye'nin de yararına olduğunu da söylüyorum. Kıbrıs'ı adanın sürekli 'yavru' olarak görmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Küçük bir toprak parçasında yaşıyor olabiliriz ama bir devletiz biz burda. Türkiye tarafından da tanınmak istiyoruz. Bu söylemlerimin doğru anlaşılmasını Türkiye tarafından da riza ediyorum. Yeni bir dönem başlıyor. Ankara'ya şunu söylüyorum. Birbirimizi suçlayarak bir yerlere varamayız.

Kuzey Kıbrıs'ın yeni cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı daha önce, Türkiye ile kurmak istediği çerçeveyi "Türkiye ile ben kardeşlik ilişkisi istiyorum ... Bu ülkede gelecekte federal yapının eşit bir ortağı olarak AB içinde yaşayabilecek bir varlık olacaksak, artık bu bebeğin ayağa kalkması lazım. Kendi ayakları üzerinde duran, kendi kendine yeten, yönetebilen bir Kıbrıs Türk varlığı sadece Kıbrıs Türklerini çıkarına değil aynı zamanda Türkiye'nin de çıkarınadır" sözleriyle anlatmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları