loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan '19 Mayıs' mesajı: Devrimleri siz yapacaksınız; darbe demiyorum ha devrim diyorum

Erdoğan'dan '19 Mayıs' mesajı: Devrimleri siz yapacaksınız; darbe demiyorum ha devrim diyorum
Tarih: 19.05.2017 - 16:48
Kategori: Siyaset

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Beştepe’de gençleri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sevgili gençler, değerli genç arkadaşlarım, kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu milli günümüz vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gençlerimizin geleceğe umutla bakan o gözleri bana daima mutluluk vermiştir.

'KIZIL ELMAMIZ SİZLERE EMANET'

Olumlu veya olumsuz bunun meyvelerini ileride mutlaka toplarsınız. Bazılarının yeni nesille ilgili karamsar düşünceler taşıdıklarını görüyorum. Ben ise gençlerimizden ümitliyim. 2023 Türkiye'sini sizler için ve sizlerle birlikte inşa ediyoruz. Bir sonraki kızıl elmamız olan 2053 ise sizlere emanettir. 2071 vizyonunu sonraki nesillere kazandırma misyonunu da sizler taşıyorsunuz.
Biz geleceğimizden vazgeçmiyoruz, istikballe ilgili hedeflerimizi sürekli büyütüyoruz. Gezi olaylarından, 17-25 Aralık darbe girişimine, çukur eylemlerinden, 15 Temmuz'a kadar her biri tarihi nitelikte pekçok olay yaşadık. Ülkemiz hedeflerinden zerre kadar taviz vermemiştir. Köprüler yine inşa edilmiştir, yeni yeni temeller atılmaya devam edilmiştir. Bu kararlılığı gerisindeki en büyük sebep gençlerimize, güvenli huzurlu bir ülke bırakma bağlılığımızdır.

'BİZİM DEVRİMİMİZ, BATILILARIN DEDİĞİ GİBİ SESSİZ DEVRİMDİR'

15 sene önce seçilme yaşı neydi? 30. Madem seçme yaşı 18'dir, seçilme niye 18 olmasın. Bunu ilk etapta 25'e indirdik, 16 Nisan'da bunu 18'e indirdik. Şimdi havuz genişledi ama birileri de dedi ki; çoluk çocuğa mı bırakacağız? Milletin tarihi o çoluk çocuk dediklerinizin bir çağı kapatık bir çağı açmasıyla doludur. Siz gençliğinize ufuk verirseniz o gençlik çok daha büyük davaların sahibi olur, şimdi bundan sonrası size ait.

'DARBE DEMİYORUM, DEVRİM DİYORUM'

Devrimleri yapmak suretiyle de Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Darbe demiyorum, devrim diyorum. Birileri darbe heveslisidir, biz reformlarla, devrimlerle uğraşacağız. Bizim devrimimiz Batılıların dediği gibi sessiz devrimdir. Rabbim bizi mahçup etmesin.

'ANLI ŞANLI TARİHİMİZİ BİZE OKUTMADILAR'

Bir ülkeyi ve milleti yenmenin en keskin yolu tarihleri ile olan ilişkilerini kesmekten geçer. Bizim tarihle olan bağlarımızı kopardılar. Bize öyle bir tarih okuttular ki, biz hep mağlubiyetlerle, ilkelliklerle, garip garip şeylerle adeta geçmişi olan tarih olduk.

'ANLI ŞANLI TARİHİMİZİ KİTAPLARIMIZA BU ŞEKİLDE GEÇECEĞİZ'

Anlı şanlı tarihimizi bize o şekli ile göstermediler. Diliyoruz ki müfredatımızı buna göre yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçeceğiz.

'FATİH, BABASI OSMANLI'NIN BAŞINA GEÇMESİNİ İSTEDİĞİ ZAMAN 13-14 YAŞINDAYDI'

Tarih sadece geçmiş değil aynı zamanda geleceğimizi aydınlatan bir fenerdir. Osmanlı'nın kurucusu Osman Bey, boyunun başına yönetici olarak seçildiğinde 23 yaşındaydı. Fatih, babası kendisine Osmanlı'nın başına geçmesini istediği zaman 13-14 yaşındaydı. Ben nasıl yönetirim dedi. Emrediyorum geçeceksin dedi. O da kabul etti; Baba, madem ki ben Devleti Aliyye Osmaniye'nin başına geçtim, padişah benim ben size emrediyorum, gelin devletin başına geçin" diyor. Bir çağı kapatıyor, bir çağı açıyor. Böyle bir ecdadımız var. Bunu öğretmekten bize kaçtılar. Böyle yetişirsek o zaman Fetih ruhu ile geleceğe başka bir şekilde bakacağız. Bu Fetih için dönemin pek çok teknolojisine sahip pek çok savaş aracını tasarlamış, harekat planını Fatih bizzat yapmıştır.

'SAMSUN'A ÇIKAN GAZİ MUSTAFA KEMAL, 38 YAŞINDAYDI'

19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal de 38 yaşında, yani genç diyebileceğimiz bir yaştaydı. Bu ülkeyi işgale yeltenenlere karşı o istiklal mücadelesini sürdürmek için oradan çıkmak başka bir şey. Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren gençlerimize hak ettikleri şekilde gençlerimize yer vermekte kararlıyız.
Ben karşımda hep Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyacak gençlik gördüm, görüyorum. Siyasete başladığım günden bu yana beni hiç mahçup etmeyen gençlerimizin kendilerine duyduğumuz güveni boşa çıkartmayacaklarından eminim.
19 Mayıs rastgele değildir. Bu başlangıç ardından yeni devletimiz olan Cumhuriyetimizi kurmaya götürmüştür. Samsun'da başlayan 98. Cumhuriyetimizin de 94. yıl dönümü. Daha geriye doğru gidip meseleyi Kut-ul Amare'ye götürmek gerekir. Özgürlük mücadelemiz farklı görünümler altında Cumhuriyet tarihimiz boyunca da kesintisiz sürmüştür.

'MAĞARALARDAN AĞIR SİLAHLAR ÇIKIYOR, MÜHİMMATIN HADDİ HESABI YOK, LOJİSTİK DESTEK ACAYİP'

Şu anda terör örgütlerine karşı muhteşem güçlü kahramanca bir mücadele devam ediyor. Şu ana kadar 60'a yakın mağarayı evelallah bütün uçaklarımız helikopterlerimiz vurdular. Bütün o vurulan yerler de komandolarımız tarafından temizleniyor. Buralardan bine yakın ciddi ağır silahlar çıkıyor. mühimmatın zaten haddi hesabı yok. Lojistik destek acayip. Orada kar kış demeden bu mücadeleyi sürdüren Mehmetçiğimiz, polisimiz, korucularımız bunlar alnı öpülesi vatan evlatlarımızdır. Bunlarla biz geleceğe yürüyoruz.

'KİMİ YUNAN'A KAÇIYOR, KİMİ BAŞKA YERE'

Bu terör mücadelesin onlarla beraber er ya da geç sona erdireceğiz. İşte 15 Temmuz darbe girişiminde gençlerimize bir kez daha gururu duyduk. O gençlerimiz olmasa o şımarık FETÖ kahpeleri bugün farklı şeyler estirecekti. Şimdi ne oldu? Kimi Yunan'a kaçıyor kimi başka yere sığınıyor. Ama onları yine kovalayacağız. Buradakileri inlerine kadar nasıl kovalıyorsak onları da uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa arayacağız, kovalayacağız, bulacağız.
Eğer bugün ülkemizde huzur içinde yaşayabiliyorsak, bunu Şehitler Tepesi'ni boş bırakmayan yiğitlere borçluyuz.
Okudun, düşünmedin bir anlamı yok. Okuyacaksın, düşüneceksin, uygulamaya koyacaksın, neticelendireceksin. Hatice'ye değil, neticeye bakacaksın. Futbolda bir tabir vardır orta sahada top çevirme kardeşim, gol at öyle. Bu iş böyledir, netice.

'İSTANBUL'DA SU YOKTU, ŞİMDİ İZMİR'DE OLMADIĞI GİBİ'

Çoğunuz benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemi hatırlamıyorsunuz. İstanbul'da su yoktu, şimdi İzmir'de olmadığı gibi. Gazeteler zehirlenmeyelim diye maske dağıtıyordu. Biz geldik, Trakya'dan dağları delerek suyu İstanbul'a aktardık. İstanbul'un su sorununu bitirdik. Çöp dağlarını 2 senede sona erdirdik. O çöplerden geri dönüşüm sağlayalım dedik ve park ve bahçelerde gübreleme çalışmalarında kullandık.
Bayrağımıza eş herhangi bir paçavra kabullenmiyoruz. Tek vatan. 780 bin kilometreyle tek vatanımızı böldürmeyiz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları