loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Demokratik hukuk devleti ilkesinin en güçlü şekilde işlediği alanlardan birisi seçimlerimizdir

Erdoğan: Demokratik hukuk devleti ilkesinin en güçlü şekilde işlediği alanlardan birisi seçimlerimizdir
Tarih: 11.01.2019 - 11:31
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Aday belirleme sürecinde yaşananlar geçmişte kalmıştır. Dava adamlığı bunu gerektirir. Eğer benim istediğim olursa ‘eyvallah’, olmazsa ‘yallah’ derseniz kusura bakmayın bu AK Partili değildir. Artık enerjimizi milletimizin gönlünü kazanmaya vermemiz gerekiyor. Ehliyet ve liyakatta arananlar bellidir.

-Demokratik hukuk devleti ilkesinin en güçlü şekilde işlediği alanlardan birisi de seçimlerimizdir. Türkiye maruz kaldığı tuzaklara rağmen demokratik hukuk devleti ilkesinde taviz vermedi. Seçimlerle ilgili kurumlarımız yargı teminatıyla işlerini başarılı bir şekilde yapmaktadır. Bazı kesimlerin başarısızlıklarını seçimleri yöneten kurullara yöneltenlere hep şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde avukat ordusuyla tehdit edenleri, oturma eylemi yapacağız diyenleri unutmadık. Hâlâ oturuyorsunuz, esamesi okunmuyor.

-Seçmen kütükleriyle ilgili iddialara her seçim dile getirilir. Sistemden kaynaklanan sorunların asıl mağduru AK Parti. AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 binini seçmen kütüklerinde kaydını bulamadık. Bir başka ifadeyle partimizin üyesi olan, yüzde 1’lik seçmen kaybımız var.

24 Haziran seçimlerine göre, ilçe değiştiren 1,5 milyona yakın seçmenin bulunuyor olmasıdır. Bunların 222 binden fazlası da bizim üyemizdir. Yakın markaja alacağız. Mernis'te adres kaydı olmayan 375 bin kişi var ki bu konuda teşkilatlarımıza önemli görevler düşüyor. 24 Haziran’da seçmen listesinde olduğu halde şimdi olmayan sayısı 924 bine yakındır.

-Bu yıl ilk defa oy kullanacak 1 milyon seçmenin varlığı çok önemli. Ara kademe, kadın kolları, özellikle gençlik kolları bu işi çok yakından takip etmek durumundadır. İlk defa oy kullanacakları yakın markaja alalım ve oy kullanmada yanlışa düşmelerini engelleyelim.

-31 Mart seçimleri bizim için belediyecilikte 25 yıllık tecrübenin zirve noktası olacaktır. Kimsenin AK Parti'ye oy vermeye mecburiyeti yoktur. Milletimizin her ferdini AK Parti'ye oy vermeye ikna edeceğiz. Siyaset milleti kendinden nefret ettirme değil millete kendini sevdirme işidir. Siyasette hiçbir görev kimseye zorla verilmez. AK Parti'nin millete hizmetkarlık anlayışını kendine uygun bulmayan varsa yanlış yerdedir zaten.

-Türkiye'ye zarar verme pahasına hedeflerine ulaşmayı meşru görenler oldu. Bir yanda terör örgütlerine karşı dimdik duranlar, diğer tarafta ise terör örgütleri ile kolkola girenler var.

-Türkiye, yurtdışı kökenli ciddi kur ve faiz saldırısına maruz kaldı. Böyle bir durumda ülkesini sevenin yapması gereken ekonomilerine dört elle sarılmaktır. Eskiden beri belli muhalefet partisinin borazanlığını yapan bir gazete bu saldırılarını sürdürüyor. Manşetlerde de güya habercilik yapıyor. Aslında yaptığı şey tetikçiliktir. Ekonomimizin 2019'da daha kötüye gideceğini ima ederek kendince ülkemize kurşun sıkıyor. Türkiye'yi batmış gibi gösterenlere Allah'ın izniyle bir kez daha derslerini vereceğiz.

-İhracat ve turizmde rekorlar kırdığımız bir yılı geride bıraktık."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları