loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan, 'İdamımı istediler' demişti, dönemin savcısı Nuh Mete Yüksel yalanladı

Erdoğan, 'İdamımı istediler' demişti, dönemin savcısı Nuh Mete Yüksel yalanladı
Tarih: 13.09.2017 - 15:53
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 28 Şubat süreci sonrasıyla ilgili olarak, 'Benim de idama mahkum edilmem istendi ama son anda yırttım' demiş, dönemin savcısı Nuh Mete Yüksel'i işaret etmişti. Yüksel, 'İdam değil tutuklanmasını istedim' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat süreci sonrası yargılanmasıyla ilgili olarak "Benim de idama mahkûm edilmem istendi ama son anda yırttım"ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ı kendisi hakkında idam istediğini öne sürdüğü Nuh Mete Yüksel net bir dille yalanladı: İdam değil tutuklanmasını istedim. Ama görevden alındım.

Cumhuriyet'in haberine göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat süreci sonrası yargılanmasıyla ilgili olarak "Benim de idama mahkûm edilmem istendi ama son anda yırttım"ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ı kendisi hakkında idam istediğini öne sürdüğü Nuh Mete Yüksel net bir dille yalanladı:İdam değil tutuklanmasını istedim. Ama görevden alındım.

"Benim de idama mahkûm edilmem istendi ama son anda yırttım"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Şubat süreci sonrası yargılanmasıyla ilgili olarak "Benim de idama mahkûm edilmem istendi ama son anda yırttım. Bizi de apar topar götürüyorlardı. Niye şu yatırımı yaptık diye idamımızı istediler. O meşhur savcı vardı, Nuh Mete Yüksel. Baktık bizim idamımızı istedi, Allah’tan adil bir hâkime rastladık da, bir de nöbetçi mahkeme çıkardılar. Dedim tezgâhı kurdular herhalde" ifadelerini kullanmıştı.

Savcı Nuh Mete Yüksel'den Erdoğan'a net bir yalanlama

Erdoğan'ın, "Benim de idama mahkûm edilmem istendi ama son anda yırttım" sözlerine ilişkin Erdoğan'ın işaret ettiği Nuh Mete Yüksel Halktv'de katıldığı Haber Masası programına Erdoğan'ın iddiasını net bir dille yalanladı. Yüksel, Erdoğan'ın "Benim de idama mahkûm edilmem istendi ama son anda yırttım" sözlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı;

"İdam değil tutuklanmasını istedim ama beni görevden aldılar"

"3 Kasım seçimlerinden 1 hafta önce, Erdoğan'a Atatük hakkındaki negatif söylemleri gerekçesiyle soruşturma açtım.Soruşturma nedeniyle Erdoğan'ın ifadesine de başvurdum. Soruşturma kapsamında Belediye başkanlığı dönemindeki soruşturmalara ilişkin belgeleri de getirttim. Ancak beni görevden aldılar. İdamını istemedim. Tutuklanmasını istemiştim. Dava bile açılmamıştı."


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları