loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan ile Trump telefonda görüştü

Erdoğan ile Trump telefonda görüştü
Tarih: 16.07.2018 - 15:00
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider, Brüksel’deki NATO zirvesinde ele alınan konuların takibi, Suriye’deki gelişmeler, Putin görüşmesi, Münbiç ve Türkiye-ABD ilişkileri hakkında fikir teatisinde bulundu. ...

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada iki liderin Brüksel'deki NATO zirvesinde ele alınan konuların takibinin önemine değindiği ve  Suriye'deki gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulundukları belirtildi.

​Erdoğan'ın,Trump ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in Helsinki'de yapacakları görüşmenin önemine işaretle, başarı dileklerini ifade ettiği açıklandı.

MENBİÇ KONUSUNDAKİ ORTAK YOL HARİTASININ UYGULANMASININ ÖNEMİ VURGULANDI

Görüşmede, Menbiç konusundaki ortak yol haritasının uygulanmasının, Suriye meselesinin çözümü için işbirliğine önemli bir katkı sağlayacağının da vurgulandığı aktarıldı.

Türkiye-ABD arasındaki adli konulara da değinilen telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın ikili işbirliğini her alanda daha da geliştirme kararlılıklarını teyit ettiği vurgulandı.

 
Kaynak : AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları