loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'ın damadından nikah şahidi Akar'a tanıtım

Erdoğan'ın damadından nikah şahidi Akar'a tanıtım
Tarih: 31.05.2016 - 16:14
Kategori: Gündem

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakiler, savunma sanayi sergisini gezdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakiler, savunma sanayi sergisini gezdi. 

Sergide Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın yöneticisi olduğu Baykar firmasının geliştirdiği insansız hava aracı 'Bayraktar' da yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Efes Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatının gündüz bölümü ikinci safhası da, yine savaş uçaklarının bombardımanıyla başladı. Bu safhada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakiler, jenerik senaryoya göre, çıkarma yapan birliklerin kıyı kesimlerini temsili olarak ele geçirmesinden sonra daha ilerideki bölümlerin kurtarılmasını izlemek üzere ikinci gözlem evine geçti.

Tatbikatın bu bölümünde, konvansiyonel savaş taktiklerinin uygulanması, savaş uçakların bombardımanı, top ve tank atışları belirlenmiş noktalarda sürdü. Ancak bunların yanı sıra tatbikatta ilk kez uygulanan hibrit savaş senaryosu da hayata geçirildi.

HELİKOPERLİ BASKIN

Düşman kuvvetin üst düzey komutanının bulunduğu konvoydaki araçların önü, helikopterlerle bölgeye indirilen özel kuvvetlerce durduruldu. Bu sırada iki taarruz helikopteri de çevre güvenliğini alıp atış yaptı.

Özel kuvvetler temsili olarak, üst düzey komutanı aracından teslim alıp güvenli bir alana götürdü. Bunun yanı sıra terörizmle mücadele kapsamında da, örgüt elemanlarının bulunduğu evlere operasyon yapıldı.

Jenerik senaryoya göre, temsili evlerde meskun mahal çatışmaları yaşandı. Sürdürülen bu operasyon sırasında, düşen bir savaş uçağından paraşütle atlayan pilotun da, yerinin lazerle bildirmesinden sonra Muhabere Arama Kurtarma (MAK) timleri, helikopterle kurtardı. Jenerik senaryonun, başarılı uygulamalardan sonra tatbikatın fiili bölümü, saat 12.10'da sona erdi.

Tatbikatta, yaklaşık 1500 metre uzaklıktan cam hedefleri vuran Türkiye, Polonya, Katar, Suudi Arabistan ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerine bağlı 5 askeri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabul edip kutladı. 

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları