loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'ın 'Sağlam İrade'sine erişim engeli

Erdoğan'ın 'Sağlam İrade'sine erişim engeli
Tarih: 04.10.2015 - 14:56
Kategori: Medya

HDP’yi hedef gösteren 133 hesaba “Toplumsal barışa tehdit” oldukları gerekçesiyle erişimin engellenmesi kararı çıktı.

HDP’yi hedef gösteren 133 hesaba “Toplumsal barışa tehdit” oldukları gerekçesiyle erişimin engellenmesi kararı çıktı. Hakimlik kararında hesapların toplumsal barışı tehdit ettiği tespiti yer alırken engellenen hesaplar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'ının nikah şahitliği yaptığı Taha Ün'e ait hesap da yer aldı.

HDP Genel Başkanlığı adına Bircan Yorulmaz adına avukat Nuray Özdoğan tarafından Ankara Sulh Ceza Hakimliğine 133 Twitter ve Facebook hesabıyla ilgili yapılan erişimin engellenmesi talebi kabul edildi.

7. Sulh Ceza Hakimliğinin erişiminin engellenmesine karar verdiği haseplar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın nikahına gittiği “Sağlam İrade” (tahaun) rumuzuyla yazan Taha Ün’e ait hesabın yanı sıra Ak Trollere ait hesaplar ile ırkçı hesaplar yer alıyor.

Toplumsal barışa tehdit

Hakimliğin kararında “Kişilik hakları kişinin hür ve bağımsız varlığının önemli bir parçası olup; kişinin yaşadığı toplumda, kurduğu çevrede şerefi ve saygınlığını sarsacak, onu küçük düşürecek, yanlış tanıtacak, zora sokacak, düşmanca bir ortama itecek her türlü davranış kişilik haklarına saldırıdır. Yayın içeriklerinde sarf edilen ifadelerin talep edeni ve partisinin üyelerini doğrudan hedef gösterdiği, toplumsal barışı tehdit ettiği, hakaret ve tehdit içerdiği sonucuna varıldığı” belirtildi.

Kemal Göktaş - Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları