loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Sadece bize oy verenleri değil 81 milyonun tamamını kucakladık

Erdoğan: Sadece bize oy verenleri değil 81 milyonun tamamını kucakladık
Tarih: 11.01.2019 - 17:09
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da aday tanıtım toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmanın satır başları şöyle:

"-Aday tanıtım toplantımızın partimiz için, Trabzon'la birlikte ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Trabzon Belediye Başkan adayımızla biraz sonra birlikte olacağımız ilçe adaylarımız her birini gönülden kutluyorum.

-31 Mart seçimlerinde inşallah Trabzon'un kendine, asaletine yakışacağını yapacağına inanıyorum. Bütün Karadenizliler, demokrasi düşmanlarına korku verecek bir oy oranı ile tercihlerini AK Parti'nin gönül belediyeciliğinden yana kullanacaklarına inanıyorum. Sizlerden bu heyecanı 31 Mart gecesi sandıklar açılana kadar devam ettirmenizi bekliyorum. Trabzon'da elele, gönül gönüle verecek, her zamankinden daha çok koşturarak ve inşallah bir kez daha AK Parti'nin zaferini şehrimizin tepesinde dalgalandıracağınıza inanıyorum.

-Uzun yıllar sonra vatandaşlarımızın tekrar siyasetçiye, siyaset kurumlarına güvenlerini sağladık. AK Parti Türk siyasetinin son 17 yılına damga vurmuş, siyasete itibar kazandırmış bir partidir. Bunu da verdiğimiz sözleri yerine getirerek başardık. Hiçbir zaman popülizm bataklığına saplanmadık. Birileri gibi günü kurtarmak için ülkemizin geleceğini tehlikeye atan politikalara tevessül etmedik. Gerçekleştiremediğimiz hiçbir vaadi sırf laf olsun diye seçim meydanlarında dillendirmedik. AK Parti'nin alamet-i farikası söz verdi mi sözünde durur. AK Parti bu. Bu parti sözünün eri bir partidir.

-Bu hareket kuruluşundan itibaren önce vatanım, önce milletim diyenlerin partisi olmuştur. Bu parti Türkiye sevdalıların partisi olmuştur. Bu dava Anadolu topraklarını ilimle, irfanla, hikmetle hepsinden önemlisi aşkla yoğuran erenlerin mirasçısı bir partidir. Bu parti Albay Hamdi beylerin, Yüzbaşı Kahraman beylerinin istiklal sancağını bugün de taşıyanların partisidir. Bizim davamız memlekete hizmet davasıdır. Bizim mücadelemiz Türkiye'yi yepyeni ufuklara kavuşturma mücadelesidir. Ülkemizin ikbal ve istikbaline mugayir hiçbir adım atmadık, atılmasına da müsaade etmedik. Türkiye'yi hayalleri ve hedefleriyle buluşturmanın kavgasını verdik.

-İlkelerimizden, değerlerimizden bizi biz yapan hasletlerden taviz vermeden siyaset yolculuğumuza devam ettik. Birileri gibi seçimlerde birkaç fazla oy alabilmek için polislerimizin, çocuklarımızın hayatına kastedenlerle işbirliğine gitmedik. Şu anda bu çetelerle kim işbirliği halinde biliyorsunuz değil mi? Onlara sandıklarda önemli ders vermek durumundayız. CHP ve benzerleri gibi Cumhuriyet adına cumhur düşmanlığı yapanlardan, laiklik adına millete zulmedenlerden asla olmadık. Sadece kendi seçmenimizi, sadece bize oy verenleri değil 81 milyonun tamamını kucakladık. Hiç kimsenin hayat tarzına, giyinişine, terörü kutsamadığı sürece siyasi görüşüne müdahale etmedik. Demokrasimizi güçlendirdik.

-30 katrilyon Trabzon'a yatırım yaptık. Laftan başka ne yapmışlar? Biz laf siyaseti değil, icraat siyaseti yaptık. Bizde hizmet siyaseti önceliklidir, Eğitim, sağlık, turizm, ulaşım, ticaret, tarım, sanayiye kadar Trabzon'un hangi ihtiyacı varsa onu gidermenin çabasını güttük. Bugün ikinci üniversitesi, yol, tünel, baraj, derslik, hastaneleri, spor salonları, gençlik merkezleriyle, 41 bin kapasiteli modern stadıyla Trabzon'a çağ atlattık.

-Akçabaat Millet Bahçesi, Avni Aker Millet Bahçesi ile çalışmalarımız sürüyor. Proje çalışmalarını inşallah bu ay içinde tamamlıyoruz. Güzel bir millet bahçesi, alacaksınız çocuklarınızı, hanımı, beyinizi hep beraber o millet bahçesinde inşallah arzu edildiği gibi eğleneceksiniz. Akçaabat Millet Bahçesi çalışmaları önümüzdeki ay bitiyor. 100 yataklı Of Devlet Hastanesi'nin yapımı da süratle ilerliyor. 1200 yataklı Trabzon Şehir Hastanemiz ise şu an ihale aşamasında.

-Son 16 yılda dönüştüremediğimiz yegane alan muhalefetin zihniyetidir. Orada başarısız olduk. Kendini yenilemek yerine yalan, iftira, çarpıtma ve hakaretle siyaset gemisini yürütmeye uğraşan bir CHP görüyoruz. Bugüne kadar partimiz ve şahsım hakkında attıkları iftiraların tamamı boşa çıktığı halde alışkanlıklarını terk etmiyorlar.

Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi CHP'liler bir araya gelip partinin başındaki zatın yalanlarını finanse için ortak bütçe oluşturmuş. Adı yalancı çobana çıkmış genel başkanlarını hizaya getirmek yerine aralarında para toplayıp mahkemenin verdiği tazminat kararlarını ödeyeceklermiş. Şu anda 1 milyonun üzerinde verilen tazminatlar var. Biz de avukatlarımıza 'sizin olsun' diyoruz. Allah bunlara akıl fikir versin. Yalan destekleme fonu oluşturan CHP’nin yine iftira, hakaret, gerilim oluşturacağı anlaşılıyor. Kimi zaman FETÖ'cülerin kimi zaman ajanlık yapan sözde gazetecilerin kimi zaman da Türkiye düşmanı çevrelerin kendilerine servis ettiği dokümanlarla üzerimize geldiler. Ancak her seferinde attıkları iftiraların altında ezilmekten kurtulamadılar. 31 Mart’ta cumhur ittifakının karşısında yine tarihi bir hezimet yaşayacaktır. Bu seçim 6 Nisan halk oylaması ile başlayan tarihi dönüşüm sürecinin son halkasını oluşturacaktır."

Erdoğan, AKP'nin Trabzon'un belediye başkan adaylarını tanıttı. Buna göre ilçeler ve adaylar şöyle:

Akçaabat - Osman Nuri Ekim

Araklı - Recep Çebi

Arsin - Muhammet Sait Gürsoy

Beşikdüzü - Harun Demirci

Çaykara - Hanefi Tok

Dernekpazarı - Mehmet Aşık

Düzköy - Yılmaz Ankara

Hayrat - Salih Öztel

Köprübaşı - Ali Aydın

Maçka - Koray Koçan

Of - Salim Salih Saraylıoğlu

Ortahisar - Ahmet Metin Genç

Sürmene - Rahmi Üstün

Tonya - Osman Beşel

Vakfıkebir - Muhammed Balta

Yomra - İbrahim Sağıroğlu

Çarşıbaşı - Mümin Nuhoğlu (MHP adayı)

Şalpazarı - Refik Kurukız (MHP adayı)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları