loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Siz kendinizi ne zannediyorsunuz?

Erdoğan: Siz kendinizi ne zannediyorsunuz?
Tarih: 17.09.2014 - 12:57
Kategori: Siyaset

Erdoğan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kurulu'da yine kredi derecelendirme kuruluşlarına yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kurulu'da yine kredi derecelendirme kuruluşlarına yüklendi. Erdoğan, "Siz kendinizi ne zannediyorsunuz? Bunlar siyasi olarak çökertemedikleri ülkeyi şimdi de Ekonomik olarak nasıl çökertiriz'in gayretindeler" dedi.

İşte konuşmasından satırbaşları:

Esnaf elinde terazi tuttuğu kadar gerektiğinde gitmiş silah tutmuş vatanını savunmuştur. Gerektiğinde kalem tutmuş ilmi geliştirmiştir. Ahi Evran, Ahinin eli kapısı açık, dili beli kapalı olacak Ahi işine eşine ve aşına özen gösterecek. Kuvvetli iken affetmesini bilecek. Muhtaç iken başkalarıyla paylaşacak kadar cömert olacak" Bu vasıflar bizim esnafımızın vasıflarıdır. Bugün geleceğe umutla bakan bir ülke isek bunu ençok esnafımıza satkarımıza borçluyuz.

Yeni Türkiye unutulanların yeniden hatırlandığı Türkiye'dir, geleceği yürüyüştür

"ESNAFIMIZ SADECE ALACAK VERECEK HESABI YAPMAZ"

10 Ağustos tarihinde milletimiz sandık başına gitti. 28 Ağustosta görevimize başladıki. Hem 12. Cumhurbaşkanı olarak bugün ilkkez bu tarzda bir buluşmaya katılıyorum Yarın da inşallah TÜSİAD'in toplantısına katılacağız. Bu tarzda ilk buluşmayı burada yapıyor olmanın da bende ayrı bir manası ayrı bir heyecanı var. Şunu çok iyi biliyorum esnaf için hergün yeni bir gündeür. Yeni güne umutla uyanır dükkanını besmele ile açar akşam da kazandığına şükrederek hdükkanını kapatır. Akşam esnaf için muhasebe günüdür. Bizim esnafımız akşam sadece alacak verecek hesabı yapmaz ülke için ne yaptığının muhasebesini de yapar.

YÜZÜMÜZÜ 2023'E DÖNDÜK

10 Ağustos seçimlerine girerken yeni Türkiye vurgusu yapmıştık. Yeni Türkiye unutulanların tekrar hatırlandığı bir Türkiye'dir. Yüzümüzü 2023'e döndük bir yandan da jhayat damarlarımıza daha sağlam bağlanmaya başladık. Son 200 yıl içinde bize unutturulan ne varsa bizim özümüzden bşr parçayı koparıp aldı. Yeni Türkiye derken esasıyla bir yönüyle de medeniyetimize yüzümüzü dönüyor, unutulanları tekrar hatırlatıyoruz. Bizim kültürümüzde küçük balığın büyük balığı yuttuğu bir sistem asla olmamıştır. 2023'e yürürken bizi biz yapan değerleri ağırlık olarak görürsek kazandığımızı zannettiğimiz anda aslında kaybetmiş oluruz.

"KAYBEDEN ESNAFIMIZ OLDU"

Başbakanlığımız zamanlarında esnaf kardeşlerimize çözüm sürecini anlattık ve destek istedik. Hep Anadolunun 81n vilayeti o dönemde dolaşıldı. Bu konudda esnafımızın çok büyük vazifeler yüklenmesi gerektiğine bugün inandık yarın da inanacağız. Sizler toplumdaki birliğin dayanışmanın uhuvvetin anahtarını adeta elinizde bulunduruyorsunuz. Terörün maddi boyutunun en çok esnafa zarar verdiğini görüyorsunuz. Yatırımşlara turizme eğitime yapılan saldırılar esnafımızn kaybetmesine neden oldu.

Türkiye bu algı operasyonlarına boyun eğmeyecek kadar büyük bir ülkedir.

KENDİNİZİ NE ZANNEDİYORSUNUZ

Erdoğan yine kredi derecelendirme kuruluşlarına yüklendi. Erdoğan, "Siz kendinizi ne zannediyorsunuz? Bunlar siyasi olarak çökertemedikleri ülkeyi şimdi de Ekonomik olarak nasıl çökertiriz'in gayretindeler" dedi.

Erdoğan: Siz kendinizi ne zannediyorsunuz?

"TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILDI"

Esnaf zorla kepenginin kapatılmasınaartık itiraz ediliyor. Sabotaj amaçlı kurulmuş tuzaklara artık düşmeyeceğiz. Gerek TESK yönetimi gerek esnafımız çözüm sürecine hep katkı sağladı. Bu konuda onlara çok güveniyoruz. İstiyoruz ki esnafımız müşterisine çözüm sürecini anlatsın. Doğu, Güneydoğu bu konu da ne kadar dertliyse diğer bölgelerin de bu kadar dertli olması gerekir. 81 vilayetimiz bu meselede bedel ödedi, Bu meseleyi inşallah 77 milyon hep birlikte çözeceğiz. Kimse umutsuz olmasın. Yapılan tahriklere kimse aldanmasın Türkiyeninin önünde bu meseleyi çözmekten başka bir çıar yol yoktur. Hepinizin daha fazla insiyatif alacağına da yürekten inanıyouz. Son 30 yıl içinde hem çok sayısa canı yitirdik hemde ekonomik olarak sıkıntı yaşadık. Burada hem sizlere hem de tüm dünyaya bir hususu ifade Türkiye 30 yılı aşkın süredir terörle mücadelesinde yalnız bırakıldı. Bebeklerin dahi katledilmesine çocukların eline silah verilmesine ülkeler seyirci kaldı hatta bazıları teröre destek verdiler. Ne zaman ki terörö onlara da zarar vermeye başladı o zaman destek aramaya başladılşar. Terörün hedef ayrımı yapmayacağını söylediğimizde bize hak veriyor ama teröre yardıma devam ediyorlardı.

"EDEPSİZLİKTİR, ALÇAKLIKTIR, ADİLİKTİR"

Biz islami terör diye bir şeyi asla kabul etmedik İslam adlam itibarı ile barış kelimesinde türemiştir. İsmi barış olan bir dine kalkıp kimse terör yakıştırması yapılamaz. Bizim için meshep önemli değil aslolan İslam'dır. İnsan canına kasteden hertürlü yapı bizim için aynıdır. Biz bir insanı katleden bütün insanlığı katleder görüşü olan bir dinin parçasıyız. Türk,ye ile terörü aynı kefeye koymaya çalışanlar var el birliği ile Türkiye'ye yönelik böyle bir uygulama başlatmışlar. Dün bir yabancı gazete benim Hacı Bayram Camii'nden çıkarkenki bir görüntü kullanıp IŞİD'in o çevreden eleman topladığını yazmış!Bu edepsizliktir alçaklıktır adiliktir!

"DİĞER HEDEF EKONOMİ!"

Bizim için Musul'da alıkonulan 49 can herşeyden önemlidir. Biz dikkatli konuşmak zorundayız üzerimizde o 49 canın mesuliyeti var. 49 canın hayatı hiçe sayılarak ihanet şebekesine çanak tutulduğunu görüyoruz.Türkiye olara her zaman yaşatmanın tarafında olduk yaşatmanın tarafında olacağız. Ben o yaralı Filistinli kardeşlerimizi ziyaret ettiğimde yaralı halleri ile bile ortaya koydukları tavrı gördüğümde mesuliyetimizin ne kadar ağır olduğunu hissettim. İçerden ve dışardajn yapılan algı operasyonlarının bir nedeni de ekonomi. Türkiye için olumsuz değerlendirmelerin yapıldığına şahit oluyoruz. Dünyanın en güçlü ekonomilerinin daraldığı bir sırada yüzde 4 ü aşan bir büyüme kaydettik.

"DÜNYAYI DOLAŞARAK BÜYÜDÜK"

Avrupa'da çökmüş bir ekonomiye 6 derece birden olumlu not veren bir şirket Türkiye'ye böyle davranıyorsa bu bir projedir. Türkiye'nin ekonomisini nasıl çökertirizin çabası içine girmişlerdi. Biz bu kredi şirketleri ile ekonomimizi büyütmüyoruz. Biz esnafımızla dünyayı fellik fellik dolaşarak büyütüyoruz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları