loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Son 16 yılda her alanda ülkemizi rekorlarla taçlandırdık

Erdoğan: Son 16 yılda her alanda ülkemizi rekorlarla taçlandırdık
Tarih: 20.02.2019 - 17:58
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Etimesgut'ta düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Biz ülkenin selameti için Cumhur İttifakı'nı kuruyoruz. Onlar terör örgütnün desteğini almak için ittifak kuruyor. CHP'nin başını çektiği zillet veya illet ittifakı PKK'sından FETÖ'süne kimi bulursa aynı çuvala koydu. Bunun adı ittifak değil iltihak'tır. Dörtlü çetenin karşısına Cumhur İttifakı olarak çıkıyoruz. Aramızdaki fark bu kadar nettir.

Kılıçdaroğlu'nun Etimesgut'a FETÖ şüphelisi ismi aday göstermesi bu ilçeye hakarettir. Kılıçdaroğlu'nun Etimesgut'a FETÖ'den şaibeli aday göstermesine ne diyeceksiniz? Mahalli seçimlerde Cumhur İttifakı'nı devam ettirme kararını aldık, hatta ittifak yaptığımız yerlerin sayısını çoğalttık. CHP'nin başını çektiği illet ittifakı FETÖ'den terör örgütlerine, adı iyi kendisi karmaşık partiyle kurduğu ittifak. Bunun adı ittifak değil iltihaktır, nereye terör örgütleriyle. Gelin öyle bir cevap verin ki, CHP Genel Merkezi'nden dahi duyulsun.

Yarın Cumhur İttifakı'nın kuruluşunun yıldönümü. Saldırılara baktığımızda bu ittifakın ne kadar isabetli olduğunu gördük. AK Partililer kendi arasında bölünmemeli, MHP'liler bölünmemeli.

Eğitimde Ankara genelinde 15 bin 709 adet okul yaptık. Yükseköğrenim öğrencilerine 10 bin 500 kişi kapasiteli yurtlar yaptık. Sağlıkta 140 adet tesisi şehrimize kazandırdık. Etimesgut Şehir Hastanesi'ne yeni bina yaptık. Ankara'nın medar-ı iftiharı olacağına inandığım 3 bin 704 yataklı Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinin inşaatı devam ediyor. Etlik Şehir Hastanesi'ni bu yıl içinde hizmetinize sunuyoruz.

Türkiye'yi son 16 yılda hızlı trenlerle tanıştırdık. Yeni hatlarla Ankara'yı ülkenin 4 köşesine taşıyoruz. Ankara'ya Yüksek Hızlı Tren Garı'nı kazandırdık mı? Başkent Ray'ı hizmete aldık mı? Ankara'yı yeni metro ağlarıyla örüyoruz. Toplamda 70 kilometre uzunluğa sahip 8 yeni metro hattı daha planlıyoruz. Sabancı Bulvarı'nı Bağlıca Bulvarı'na bağlayan 15 Temmuz Şehitler Bulvarı ve alt geçidiyle bitirildi ve trafiğe açıldı.

Ankara'yı 13 millet bahçesi yapacağız. Ama bunlardan CHP anlamaz ha. Ben kıraathane diyorum, o kumarhane anlıyor. Dervişin fikri neyse zikri odur. Gerçi bunlardan derviş olmaz ya. Cumhurbaşkanı olarak şahsım, büyükşehir olarak Özhaseki, öbür taraftan Enver Bey vereceğiz elele, Etimesgut'u farklı yere taşıyacağız.

Bizim rotamız millet. Gayemiz hizmet. Siyasetimiz de gönülleri kazanma, gönülleri fethetmek. Son 16 yılda hamdolsun her alanda ülkemizi rekorlarla, başarılarla taçlandırdık. Bizden önce ülkenin kaynakları sadece belli kesimlere, elitlere, Ankara ve İstanbul'da bazı ilçelere akardı. Hatta ülkemizde insanlara makbul ve makbul olmayanlar ayrımı yapılırdı. 20 yıl önce bu hastanelerde ne çileler çektik değil mi? İlacımızı alabiliyor muyduk? Yağ bulabiliyor muyduk? Benzin istasyonlarında 24 saatte sıra geliyor muydu?

Bay Kemal senin zamanında yokluk kuyruğuydu. Bizim zamanımızda varlık kuyruğu. 31 Mart'a kadar bu iş düzeldi düzeldi. Nerede bir mahalle arasında market varsa onlarla anlaşacağız ve onlarla beraber bu yolculuğu sonuna kadar devam ettireceğiz. Milletimizin karşısına daima yeni projelerle çıkıyoruz. Bugün de insanlarımıza yeni bir müjde veriyorum. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın en güzel yetişmesi için eğitim ve öğretime daima öncelik verdik. 2019 bütçesinde aslan payını eğitime aldık. 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını 8 Şubat'ta yaptık. Önümüzdeki günlerde 20 bin öğretmen atamasını daha gerçekleşeceğiz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları