loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan Toprak’tan, Davutoğlu’na sert sözler

Erdoğan Toprak’tan, Davutoğlu’na sert sözler
Tarih: 28.08.2015 - 17:03
Kategori: Siyaset

Erdoğan Toprak, kendisine bakanlık teklif eden Ahmet Davutoğlu'na çok sert bir mektupla cevap verdi.

Erdoğan Toprak, kendisine bakanlık teklif eden Ahmet Davutoğlu'na çok sert bir mektupla cevap verdi.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Konya Milletvekili Ahmet davutoğlu’nun, bakanlık önerdiği isimlerden CHP Milletvekili Erdoğan Toprak, bu öneriye sert tepki gösterdi. Toprak, “AKP Genel Başkanı olarak tarihi sorumluluğunuzu yerine getirmediniz. Buna tüm halkımız şahittir” dedi.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimler sonucunda milletin hiçbir partiye tek basına iktidar kurma yetkisi vermediğini, bütün partilere Türkiye’nin sorunlarını çözmek için bir koalisyon kurma sorumluluğu yüklediğini mektubunda hatırlatan Erdoğan Toprak, Davutoğılu’na gönderdiği mektupta şunları yazdı:

“7 Haziran’dan itibaren CHP milletimizin verdiği bu görevi yerine getirmek için büyük bir samimiyet ve fedakârlıkla çalıştı. Görüşmelerin başladığı ilk günden itibaren, “Önce Türkiye” diyerek, hiçbir makam, mevki ihtirası hissetmeden Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulmak için görüşlerimizi partinize ilettik. Milletimize hizmet etmek için 60 günlük geçici bir seçim hükümeti değil, 4 yıl ufku olan, yüksek profilli, geniş bir tabana dayanan bir hükümet kurma talebimizi daha ilk günden kamuoyuna ve şahsınıza açıkladık. Buna karşın CHP’ye bu yönde bir teklifte bulunmayarak. Türkiye’nin sorunlarına çözüm olmayacak ve çalışamayacak 3 aylık bir seçim hükümeti kurma teklifiniz partimize iletildi.

Halkımız şahittir

18 Ağustos 2015 tarihinde hükümeti kurma görevini yerine getiremeyerek, bu görevi Cumhurbaşkanı’na iade ettiniz. Bu tarihten sonra Anayasaya, teamüllere ve yerleşik uygulamalara göre hükümeti kurma görevinin Cumhurbaşkanınca CHP Genel Başkanı Savın Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmesi gerekmektedir. Milli irade yok sayılarak, gayri meşru bir şekilde bu görev CHP’ye verilmedi. Bu kapsamda, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak tarihi sorumluluğunuzu yerine getiremediğinize tüm halkımız şahittir. Suskunluğunuz ve bu gasp girişimine seyirci kalmanız nedeniyle demokrasimiz ne yazık ki büyük bir yara aldı.

Amacına ulaştılar

Sonuç olarak. 7 Haziran tarihinde ‘tekrar seçim’ diyerek. Türkiye’nin sorunlarına kalıcı çözüm getirecek bir koalisyonun önünde engel olmak isteyenler amacına ulaşmıştır. Demokrasi tarihimizde ilk kez bir seçimden sonra hükümet kurulamadığı için hiçbir iktidar gücüne sahip olmayan geçici bir hükümet kurulacaktır. 60 günde sadece birilerinin siyasi ihtiraslarına hizmet aracı olacak bir hükümetin parçası olmayız. Biz birilerine değil, “Önce Türkiye” diyerek milletimize hizmet ederiz. Bu sebeple, hiçbir sorumluluğu olmayan ve hiçbir görevi yerine getirmeyecek geçici hükümette CHP’yi temsilen yer alarak, bak etmediği itibarı vermemek amacıyla. Anayasa’nın 104 ve 116 maddeleri uyarınca 26 Ağustos 2015 tarihli teklifinizi reddettiğimizi bilgilerinize sunarız.”

Saygı Öztürk - Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları