loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan yeni askerlik sistemine ilişkin açıklama: 'Bedelli askerlik kalıcı olacak'

Erdoğan'dan yeni askerlik sistemine ilişkin açıklama: 'Bedelli askerlik kalıcı olacak'
Tarih: 17.02.2019 - 18:57
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de halka hitap etti. Yeni askerlik sistemine ilişkin bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar belirli bir periyodu ve sistemi olmayan bedelli askerlik uygulamasını kalıcı hale getiriyoruz. İsteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek" dedi....

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Balıkesir her dönemde milletimizin uyanışına öncülük etmiştir. Balıkesir sadece Kurtuluş'a değil, kuruluşa da öncülük etmiştir. İnşallah 31 Mart'ta da Balıkesir dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılacak yeni bir uyanış, şahlanış bayrağını yükseltecektir. Balıkesir sadece kurtuluşa değil duruluşa da öncülük etmiştir.

Kardeşlerim AK Parti bugüne kadar 81 ilimizin her yerinde gerçekleştirdiği projelerle Türkiye'ye çağ atlatmıştır. Hükümete geldiğimizde satın alma paritisinde 17. olan Türkiye'yi 13.'lüğe yükselttik, inşallah yıl sonunda bu 12 olacak.

Laf değil, iş ürettik yatırım yaptık. Ama bay Kemal gibi patlıcan, patates diyenler çok çıkacak.

"OSMANLI TOKADI ATALIM"

Biz teröristleri Cudi'de Gabar'da Tendürek'te gömüyoruz Bay Kemal onlarla kol kola geziyor. bakıyorsun adı iyi olan bir parti de kol kola geziyor. Bu dörtlü çete omuz omuza vermiş hedefleri, "AK Parti'yi nasıl çökerteceğiz, Cumhur İttifakı'nı nasıl çökerteceğiz, Erdoğan'ı nasıl alaşağı edeceğiz." Bunlara Balıkesir'den bir Osmanlı tokadı atalım.

Balıkesir'e iki üniversite kazandırdık. Hizmet mi? İşte buyurun hizmet. Sağlıkta Balıkesir'e sağlık tesisi kazandırdık. Biz atalarımızın eserlerine sahip çıktı ve çıkmaya devam ediyoruz.

"ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇIYORUZ"

Balıkesir'in bölünmüş yol uzunluğunu 589 kilometreye çıkarttık. Bu yollar olmasaydı bizim halimiz ne olacaktı? Yolun varsa medenisin. İstanbul-İzmir otoyolunun Balıkesir bölmünün bir kısmını önümüzdeki ay açıyoruz. İzmir, Aydın ve Antalya gibi turizm merkezlerinin Avrupa ile arasındaki mesafe kısalacak. Balıkesir'in ortasından geçen demiryolu şehir dışına alınacak.

Bay Kemal ne der bilmiyorum. Çünkü onda sabah akşam yalan, sabah akşam iftira. Biz de davaları bir bir kazanıyoruz. Kılıçdaroğlu'ndan kazandığım tazminatı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağım

"BU YIL İÇİNDE HAVALİMANIMIZI AÇIYORUZ"

Terminal binası yakında tamamlanıyor ve bu yıl içinde havalimanımızı açıyoruz. Balıkesirli kardeşim Edremit'e kadar gitmek zorunda kalmayacak.

Balıkesir'in içme suyu problemini çözdük. Yeni atık arıtma tesisi de kuracağımızın müjdesini veriyorum. Bay Kemal çiftçilerimize 2,8 milyar lira tarımsal destek verdik.Organize sanayi bölgesini iki katından fazla büyütüyoruz. 20 bin ilave istihdam imkanı sağlayacağız.

Bazı ilçelerimizde doğal gaz sıkıntısı var, çözeceğiz.

Kaz Dağları'nda UNESCO standartlarında bir jeopark kuruyoruz.

DEV TARIMSAL DESTEK

2019 yılı şubat-mart ayları tarımsal destek noktasında özellikle bir rakam sizlere duyuracağım. 3 milyar 24 milyon 159 lira biz tarımsal destek vereceğiz. Tarım bakanlığı bunun çalışmasını yapıyor.

"VATANDAŞIMI KİMSENİN SÖMÜRMEYE HAKKI YOKTUR"

Benim milletime oyun oynanırsa bilsinler ki tepelerine bineceğiz. Çadır marketleri açtık. Bu devam edecek. Vatandaşımı kimsenin sömürmeye hakkı yoktur. Bu işi genişleteceğiz. Patlıcan pahalıydı ama bak şimdi yüzde 50'ye indi. Domates, patates hepsi indi, daha da inecek. Biz bu oyunu bozduk.

Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda kalkınmasına genişlemesine devam ediyor. Ardı ardına hayata geçirdiğimiz reformlarla ülkemizi daha büyük mücadelelere hazırlıyoruz.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

MSB'ye ve Genelkurmay Başkanlığımıza talimat verdim. Kurumlarımız çalışmalarını yapıp bir taslak ortaya çıkardılar. Halen lisan ve lisanüstü girenler 12 ay yedek subay veya 6 ay kısa dönem er/erbaş olarak askerlik yapıyor. Yeni sistemde lisans ve lisans üstü için 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. 2 yıllık meslek yüksek okulları için ise ihtiyaca göre belirlenecek sayı ise 12 aylık yedek astsubaylık getiriyoruz.

Değişimizin ihtiyaçlara göre ordumuzun yapısını güçlendirmek istiyoruz. Yurt dışındaki gençlerimiz için dövizli askerlik uygulaması sürecek. Bunun yanında bedelli askerlik ve dövizli askerlik arasında herhangi bir fark olmayacak.

"İSTEYEN HERKES BEDELLİ ASKERLİĞE BAŞVURABİLECEK"

Bugüne kadar belirli bir periyodu ve sistemi olmayan bedelli askerlik uygulamasını ordumuzun personel ihtiyacını kalıcı hale getiriyoruz. Çıkacak mı çıkmayacak mı böyle bir şey yok. Eğitim durumuna bakılmaksızın isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek. İlk etapta her yıl 140 bin bedel askerlikten yararlanabilecek. Gençlerimiz için askerlik görevi bir yük olmaktan çıkıyor. Tabi bu çalışma henüz bir taslak aşamasındadır. Yeni askerlik sisteminin şimdiden ülkemize ordumuza milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

"ONLAR VARLIK KUYRUKLARI"

Biz koştururken muhalefet ne yapıyor? CHP çöp demektir, CHP yolsuzluk demektir. Çadırlara kuyruğa giriyorlar ya bay Kemal onlar varlık kuyrukları.

 

Kaynak : Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları