loading
close
SON DAKİKALAR

Erkeklerden çocuk istismarına karşı proje: Tek tırnağa oje

Erkeklerden çocuk istismarına karşı proje: Tek tırnağa oje
Tarih: 09.10.2015 - 11:39
Kategori: Medya

Sosyal medyada erkekler, çocuk istismarına dikkat çekmek için tek tırnaklarına oje sürerek fotoğraf paylaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya, tek tırnaklarına oje sürmüş erkeklerin paylaştığı fotoğraflarla dolup taşmaya başladı. İlk bakışta bu tür bir hareketin çocuk istismarı farkındalığına nasıl katkıda bulunacağı tartışılmış olsa da, hareketi başlatan hikayeyi öğrenince fikirler değişiyor.

Çocuk istismarına dikkat çekmek için yapıyorlar
Sosyal medya mecraları bugünlerde #PolishedMan hashtagi ile, tek tırnaklarına oje sürmüş erkeklerin el fotoğraflarına ev sahipliği yapıyor. Bir farkındalık projesi kapsamında, çocuk istismarına dikkat çekip konuda farkındalık yaratmak isteyen erkeklerin bu hareketini başlatan kişi ise Elliot Costello isimli Avusturalyalı bir adam.



Kamboçya'da tanıştığı kızın hikayesinden etkilendi
Costello, Avustralya'da Ygap isimli, kar amacı gütmeyen bir kurumun CEO'su. Buzfeed'de yer alan habere göre Kamboçya'da Hagar International isimli bir projeye katılan Costello, orada Thea isimli bir kız çocuğuyla tanıştı ve o günü, Thea ile oyunlar oynayarak ve yemek yiyerek geçirdi. Ertesi gün, Thea'nın neden orada olduğunu ve hikayesini öğrendi; Thea yetimhanede kaldığı süre boyunca tecavüze uğramıştı.



İstismara uğrayan çocuklar için farkındalık projesi başlattı
Yapılan bir araştırmaya göre, istatistikler her 5 kız çocuğundan biri 18 yaşına gelmeden önce istismara uğrayacağına işaret ediyor. Elliott Costello da bu duruma dikkat çekebilmek için, beş parmağından bir tanesine oje sürüyor.



Bu hareketin temsilcilerinden bir tanesi, Buzzfeed News'e yaptığı açıklamada istismara uğrayan çocuklar için oluşturulacak bir fonda para toplamak kadar, olumlu erkek rol modelleri yaratmanın da amaçları arasında olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Amacımız, erkek olmanın ne demek olduğu konusunu değiştirebilecek uluslararası bir hareket yaratmak."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları