loading
close
SON DAKİKALAR

Eroğlu Skyland’de işçilerin direnişi sürüyor

Eroğlu Skyland’de işçilerin direnişi sürüyor
Tarih: 17.02.2017 - 17:20
Kategori: Sendika

Dev Yapı-İş Sendikası, Eroğlu Skyland inşaatında çalışan 30 üyelerinin ağır çalışma şartlarına karşı iki gündür direnişte olduğunu bildirdi.

DİSK/Dev Yapı-İş Sendikası Yönetim Kurulu, İstanbul Seyrantepe’de bulunan Eroğlu Skyland inşaatında çalışan 30 üyelerinin ağır çalışma şartlarına ve düşük ücrete karşı iki gündür direnişte olduğunu bildirdi.

Taşeron firma Çağla Grup bünyesinde elektrik ustası olarak çalışan işçilerin haftada 60 saate varan çalışma ve düşük ücret dayatmasına karşı eyleme geçtiği belirtilen sendika açıklamasında, “Geçen ay yasal hakları için sendikamız avukatları aracılığıyla dava açmışlardı. İşçilerin yasal haklarını aramasından rahatsız olan taşeron şirket Çağla Grup, öncü iki işçi arkadaşımızı başka bir şantiyeye sürgün etmeye çalışmaktadır. Sendikamız ve üyelerimiz, işçilerin yasal haklarını aramasına karşı düşmanca bir tavır sergileyen ve işçileri sürgünlerle sendikal mücadeleden uzaklaştırmaya çalışan patronlara cevabı iş bırakarak vermiştir. İki gündür şantiye içerisinde direnen işçiler, sürgünler durdurulana, haftalık çalışma süresi 45 saate düşürülene ve insanca yaşayacak bir ücrete kavuşana kadar iş bırakma eylemine devam edecektir” dendi. 


Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları