loading
close
SON DAKİKALAR

Erol Kızılelma yeniden SODEV Başkanı oldu

Erol Kızılelma yeniden SODEV Başkanı oldu
Tarih: 02.03.2015 - 18:42
Kategori: Sendika

SODEV 21. Genel Kurulu yapıldı, Erol Kızılelma yeniden SODEV başkanı oldu.

SODEV 21. Genel Kurulu yapıldı, Erol Kızılelma yeniden SODEV Başkanı oldu.

SODEV 21. Genel Kurulu, 28.02.2015, Cumartesi günü Taxim Hill Otel’de toplandı. Divan Başkanlığına Cavit Savcı’nın seçilmesinden sonra SODEV Başkanı Erol Kızılelma açış konuşmasını yaptı. 

Erol Kızılelma, dünya ve Türkiye siyasetinin tahliline yer verdiği açış konuşmasında, özellikle Türkiye’de durumun hızla diktatörlüğe gittiği üzerinde durdu. SODEV’in demokrasi ve özgürlük mücadelesinde bir yeri olduğunu dile getiren SODEV Başkanı, “Antidemokratik uygulamalarla ve baskıcı yönetim anlayışıyla mücadelenin ancak demokrasi güçlerinin birlikte mücadelesiyle başarılı olabileceği inancıyla, solda geniş bir birlikteliğin oluşmasına katkı verilmeye çalışılmaktadır. SODEV bu amaçla, Gezi Direnişinde yan yana olduklarıyla birlikte Taksim Dayanışması’nın içindedir. SODEV, solda en geniş güçbirliği oluşturulması çabaları çerçevesinde Birleşik Haziran Hareketinin bir bileşenidir. Ülkemizin yaşadığı sorunların bilincinde olarak Kürt siyasetiyle diyaloğa önem vermektedir. Ve kısaca demokrasi ve özgürlük mücadelesine katkı bizim fıtratımızda var” dedi.

Genel Kurul’da SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş da bir konuşma yaparak sosyal demokrat sivil toplum kuruluşlarının önemi üzerinde durdu.

SODEV Genel Kurulunda seçimlere iki liste ile girildi. Erol Kızılelma başkanlığındaki liste açık farkla seçimi kazandı. Erol Kızılelma’nın yeniden SODEV Başkanı seçildiği Genel Kurul’da yönetim kuruluna, Ferihan Karasu, Mehmet Tüm, Barbaros Dinçer, Şükran Erdoğan, Yunus Emre, Turgay Keskin, Ertan Aksoy ve Barış Antik seçildiler.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları