loading
close
SON DAKİKALAR

Esad'dan teslim olan muhaliflere af

Esad'dan teslim olan muhaliflere af
Tarih: 28.07.2016 - 14:45
Kategori: Dünya

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, gelecek 3 ay içerisinde silah bırakarak teslim olan tüm muhalif unsurların affedileceğini açıkladı.

Sputnik'in Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'dan aktardığı bilgiye göre; Halep'te ordunun ilerleme kaydetmesi ve Rusya'nın sıkışan sivillerin kurtarılması için 3 koridor açılacağının belirtilmesinin ardından, hükümetten, geri çekilmeye başlayan muhaliflere ilişkin açıklama geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yayımladığı kararnamede şu ifadeler yer aldı: "Adaletten saklanan silahlı firariler, kararnamenin yayınlanmasından itibaren 3 ay içinde teslim olup silahlarını ilgili adalet yetkililerine veya polise teslim etmeleri halinde sorumluluktan muaf tutulacaklardır."

RUSYA'DAN TALEP GELMİŞTİ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Suriye hükümetini de teslim olan isyancıları affetme garantisi vermeye çağırmıştı. Televizyonda yayımlanan bir savunma toplantısında konuşan Şoygu, 'teröristlerin elinde rehin olan' Halep sakinlerinin kenti terk etmeleri için oluşturulacak 3 koridorun yanı sıra silah bırakmak isteyen militanlar için de 4. bir koridor oluşturulacağını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları