loading
close
SON DAKİKALAR

Esad: Savaşın sona erdiğini söylemek gerçekçi değil

Esad: Savaşın sona erdiğini söylemek gerçekçi değil
Tarih: 18.12.2017 - 14:42
Kategori: Dünya

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye krizine barışçı çözüm için yapılan Cenevre müzakerelerindeki sorunun bazı katılımcıların Suriye halkının görüşlerini yansıtmaması olduğunu söyledi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye krizine barışçı çözüm için yapılan Cenevre müzakerelerindeki sorunun bazı katılımcıların Suriye halkının görüşlerini yansıtmaması olduğunu söyledi.

Esad açıklamalarını Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitriy Rogozin ile Hmeymim Üssü'nde buluştuğu sırada yaptı.

Başarısızlığa uğrayan son tur Cenevre görüşmelerinde Suriye hükümetine yönelik suçlamaları 'geçersiz' olarak değerlendirdiklerini ifade eden Esad, Şam'ın 'Cenevre müzakerelerindeki sorunun bazı katılımcıların Suriye halkının görüşlerini yansıtmaması olduğunu' düşündüğünü açıkladı.

'SURİYE ULUSAL KONGRESİ'NİN FARKLI OLMASINI UMUYORUZ'

Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak Suriye Ulusal Kongresi'nin 'temsil ve katılımcı' bağlamında Cenevre'den farklı olmasını umduklarını söyleyen Esad, kongre için başlıkları kararlaştırdıklarını, kongrede her konunun tartışılabileceğini ancak yeni anayasa ve seçimlerin öncelik olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki uzlaştırma rolünü hoşnutlukla karşıladıklarını anlatan Esad ancak BM'nin bu rolünü bundan sonra da hoş karşılamaları için uluslararası kuruluşun Suriye'nin egemenliğinden ilerlemesi gerektiğini belirtti.

'SAVAŞIN SONA ERDİĞİNİ SÖYLEMEK GERÇEKÇİ DEĞİL'

Suriye'de savaşın sona erdiğini söylemenin gerçekçi olmadığını ancak bunun (savaşın) büyük kısmının üstesinden IŞİD'in yok edilmesi ile gelindiğini söyeleyen Esad " Suriye'de terörle mücadele IŞİD'le sınırlı değil. Terör örgütünün adı ne olursa olsun son terörist yok edilince savaş bitecek" açklamasını yaptı.

Batı ülkelerini Suriye'deki teröristleri desteklemekle suçlayan Esad ana sorunlardan birinin de Fetih El Şam (eski adıyla Nusra Cephesi) olduğunu belirtti.

'BU BAHSEDİLEN KÜRTLER SADECE KÜRT DEĞİL'

Esad ülkenin doğusundaki ABD destekli güçleri (YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri) ise 'vatan hainleri' diye niteledi.

Esad " Bu bahsedilen 'Kürtler' sadece Kürt değil. Yabancı bir ülke için çalışan herkes, ki bunların çoğu ABD yönetimi altında, vatan hainidir" ifadelerini kullandı.

Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları