loading
close
SON DAKİKALAR

Eski İstanbul İl Başkanı CHP PM'ye aday

Eski İstanbul İl Başkanı CHP PM'ye aday
Tarih: 01.09.2014 - 18:12
Kategori: Siyaset

CHP’de 18. Olağanüstü Kurultay’a sayılı günler kala, eski İstanbul İl Başkanı ve PM üyesi Ali Özcan, PM üyeliğine aday olduğunu açıkladı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde genel başkan ve parti meclisi (PM) seçimli 18. olağanüstü kurultayını gerçekleştirecek. 

CHP eski İstanbul il başkanı ve PM üyesi Ali Özcan, kurultayda PM üyeliğine aday olduğunu açıkladı.

Ali Özcan, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu, inşaat yüksek mühendisi. 1975 yılından bu yana CHP’li, CHP’de siyaset yapıyor. 12 Eylül 1980 sonrası SODEP’in kuruluş sürecinde yer alan Ali Özcan, 1994-1995’de SHP ve CHP İstanbul İl Başkanlığı, 1999-2000’de CHP PM Üyeliği yaptı. 

Ali Özcan 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde CHP Elazığ Milletvekili Adayı, Mayıs 2012’deki CHP İstanbul İl Kongresinde de il başkan adayıydı.

CHP 18. Olağanüstü Kurultayının, partiyi 2015 seçimlerine hazırlayacak ve iktidara taşıyacak kadroların ve anlayışın belirlenmesi açısından çok önemli bir kavşak noktası olduğunu belirten Ali Özcan şu değerlendirmeyi yaptı:

“Önceki genel seçim, yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimleri açıkça göstermiştir ki mevcut siyasi iktidara ve iktidardaki zihniyete karşı en güçlü seçenek, yine ve hala CHP’dir. Demokratik, laik, gerçekten kalkınmış, yurttaşlarının sadakayla değil emeğinin hakkıyla geçindiği, işsizlikten arınmış, milli geliri hakça paylaşan, lafta değil icraatta ileri bir Türkiye için, bütün toplumu kucaklayan, iç barışı sağlayacak olan bir CHP’ye her zamankinden fazla ihtiyaç vardır. Bu anlayışı yönetimine taşıyan bir CHP’nin de iktidar olması kaçınılmazdır. Ben de bu anlayışın bir parçası olarak, bu iktidar hedefini gerçekleştirme arzusu ile bilgi, birikim ve deneyimlerimle partime katkıda bulunmak amacıyla CHP PM Üyeliği’ne adayım.”

Eski İstanbul İl Başkanı CHP PM'ye aday

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları