loading
close
SON DAKİKALAR

Eskişehir'de termik santral mücadelesi: Yargı üç kez iptal etti, iktidar üç kez uzattı

Eskişehir'de termik santral mücadelesi: Yargı üç kez iptal etti, iktidar üç kez uzattı
Tarih: 10.02.2019 - 10:57
Kategori: Çevre

Türkiye’nin havası temiz altı kentinden biri olan Eskişehir’de halk, termik santrala karşı mücadelesini sürdürürken hükümet de yargı kararlarına karşın ihale inadından vazgeçmiyor.

Eskişehir’in Tepebaşı Belediyesi ile Alpu Belediyesi’nin sınırları içerisinde yer alan ve birinci sınıf tarım arazilerine sahip, sit alanı Alpu Ovası’nda kömür rezerv alanı ihalesinde ön yeterlilik ve son teklif verme süresi bir kez daha uzatıldı.

GEÇEN YIL İKİ KEZ UZATILDI

Geçen yıl iki kere süre uzatma kararı alınmasına karşın ihalesi yapılamayan santral için verilen üç ayrı yargı kararı ise uygulanmayı bekliyor. Bu kararlardan ilki ihaleye onay vermeyen İl Toprak Kurulu’nun üye yapısının değiştirilmesine ilişkin alındı.

Hükümetin istediği kararın çıkmasını sağlayacak yönde kurulun yapısını değiştirmesine karşı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi dava açtı. Danıştay 10’uncu Dairesi, kurulun üye ve karar yeter sayısını değiştiren yönetmelik değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

YAŞAM HAKKIMIZ İÇİN MÜCADELE

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Yargı kararlarını tanımayan AKP’nin santralın ihale süresini bir kez daha uzatmasına tepki gösteren Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu Sözcüsü Selim Kurnaz, “Biz bu mücadeleyi yaşam hakkımızı korumak için veriyoruz” dedi.

Santral yapım kararı iptal edilene kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Kurnaz, yerel seçim öncesinde partilerin belediye başkanı adaylarına da seslenerek, “Temiz şehrimizde temiz yatırımları finanse edin. Yerel seçimlerde tüm siyasi parti adaylarının, şehrimizi çözümsüz sorunların bataklığına itecek ve güzel şehrimize hiç yakışmayacak, büyük zarar verecek kömürlü termik santral ile ilgili görüşlerini net olarak duymak istediğimizi de ifade etmek isteriz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları