loading
close
SON DAKİKALAR

Etyen Mahçupyan Başdanışman oldu

Etyen Mahçupyan Başdanışman oldu
Tarih: 25.10.2014 - 19:19
Kategori: Siyaset

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Erdoğan'ın sözlerine kayıtsız kalan Etyen Mahçupyan'ı başdanışman yaptığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Affedersiniz Ermeni" çıkışına büyük tepkiler gelmiş gözler AKP politikalarına destek veren Etyen Mahçupyan'a çevrilmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Erdoğan'ın sözlerine kayıtsız kalan Etyen Mahçupyan'ı başdanışman yaptığı öğrenildi.

Akil insanlar' heyetinde de yer alan gazeteci- yazar Etyen Mahçupyan, Başbakanlık Başdanışmanı oldu.

Mahçupyan'a Başbakanlık Başdanışmanlığı teklifi bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen Akil İnsanlar toplantısının ardından Başbakan Davutoğlu, Mahçupyan ile görüşerek, Başdanışmanlığı görevini teklif etti. Mahçupyan'ın, Davutoğlu'nun teklifini kabul ettiği ve atamasının yapıldığı belirtildi.

MAHÇUPYAN'DAN AÇIKLAMA

Etyen Mahçupyan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı olacağı yönündeki haberler hakkında, "Yaptığımız görüşme benim açımdan genel olarak çok olumluydu. Benim için reddedilmesi mümkün olmayan, elimden ne gelirse yapabileceğim bir teklifti" dedi.

Gazeteci, yazar Etyen Mahçupyan, Başbakan Davutoğlu'nun başdanışmanı olduğu yönünde çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.

Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'ın ulaştığı Mahçupyan, "Herhangi spesifik bir konuda danışmanlık yapacağım konuşulmadı" dedi. 

Etyen Mahçupyan Başdanışman oldu

Mahçupyan şunları söyledi:

"Sayın Başbakan ile geçtiğimiz hafta akil adamlar toplantısında görüştük ve kendisinden böyle bir teklif geldi. Haberlerde yeraldığı gibi herhangi spesifik bir konuda danışmanlık yapacağım konuşulmadı. Ermeni meselesi konusu hiç geçmedi. Kategorik olarak herhangi bir konu üzerinde durmadık. Bugün çok önemsiz görünen bir sorun yarın memleket meselesi haline gelebilir.

Yaptığımız görüşme benim açımdan genel olarak çok olumluydu. Benim için reddedilmesi mümkün olmayan, elimden ne gelirse yapabileceğim bir teklifti. Sayın Başbakan ile çok uzun yıllardır tanışıyoruz. Şartları ve yapacağımız görevin içeriğini hiç konuşma ihtiyacı duymadık."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları