loading
close
SON DAKİKALAR

Evlilik ve doğum hallerinde verilen izin süresi arttı

Evlilik ve doğum hallerinde verilen izin süresi arttı
Tarih: 21.06.2018 - 16:51
Kategori: Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Eşi doğum yapanların izni 2 günden 10 güne çıkarıldı. Evlilik ve doğum hallerinde verilen izin 3 günden 7 güne çıkarıldı. Süt izni ilk altı ay için 1,5 saatten 3 saate çıkarıldı" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle 4/B çalışanlarının çalışma şartlarında önemli iyileştirmeler gerçekleştirildiğini ve izin haklarının genişletildiği belirtilerek bu değişikliklerden, geçici personel (4/C) iken sözleşmeliye (4/B) geçirilenlerin de yararlanabilececeğini vurguladı.

'2 GÜNDEN 10 GÜNE ÇIKARILDI'

Bakan Sarıeroğlu, bu kapsamda yapılan değişikliklerle ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Eşi doğum yapanların izni 2 günden 10 güne çıkarıldı, evlilik ve doğum hallerinde verilen izin 3 günden 7 güne çıkarıldı. Süt izni ilk altı ay için 1,5 saatten 3 saate çıkarıldı. Doğum öncesi kullanılamayan analık izin süresinin doğum sonrası kullanılması sağlandı. 10 gün mazeret izni getirildi. Evlat edinenlere 8 hafta ücretli izni hakkı getirildi. 3 aya kadar refakat izni hakkı getirildi. Kadın personele hamileliğin 24'üncü haftasına kadar gece nöbeti veya gece vardiyası görevi verilemeyecek. Doğumdan sonra ise 2 yıl süreyle gece nöbeti veya gece vardiyası görevi verilemeyecek. Engelli personele süre sınırı olmaksızın isteği dışında gece nöbeti veya gece vardiyası görevi verilemeyecek. Doğum sebebiyle görevden ayrılabilme süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı. Evlat edinenlere de bu hak getirildi. Değişikliklerin 4B statüsünde çalışan tüm çalışanlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları