loading
close
SON DAKİKALAR

‘Ey Amerika, biz DAİŞ’i de PYD’yi de biliriz’

‘Ey Amerika, biz DAİŞ’i de PYD’yi de biliriz’
Tarih: 10.02.2016 - 15:42
Kategori: Siyaset

Ak Saray’da muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini açıklayan ABD'ye, "Ey Amerika, ne PKK'yı, ne PYD'yi, ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. DAİŞ'i de biz biliriz, PYD'yi de biz biliriz” dedi.

Ak Saray'daki 'Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini açıklayan ABD yönetimini eleştirdi. Erdoğan, ABD'li yetkililerden art arda gelen "PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz ve işbirliğimiz devam edecek" açıklamalarına karşın "Ey Amerika, ne PKK'yı, ne PYD'yi, ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. DAİŞ'i de biz biliriz, PYD'yi de biz biliriz. Bunları tanıyamadığınız için bölge kan içinde" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"PKK nasıl terör örgütüyse, PYD ve YPG de terör örgütüdür. Onları savunanlar, terör örgütlerinin avukatı konumundadır. Hele hele onlar ana muhalefet partisinden olunca durum daha da kötü. PKK, PYD farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları elimizde. Kalkıyor ABD yetkilisi, bunlar terör örgütü değil diyor. Ey Amerika, bunu kaç kere söyledik, siz bizimle mi berabersiniz yoksa bu terör örgütü PYD ile mi berabersiniz? Ey Amerika, ne PKK'yı, ne PYD'yi, ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. DAİŞ'i de biz biliriz, PYD'yi de biz biliriz. Bunları tanıyamadığınız için bölge kan içinde."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları