loading
close
SON DAKİKALAR

Eyvah eyvah..!

Eyvah eyvah..!
Tarih: 20.08.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Bu arada Resmi Gazete’nin başındaki isim Mustafa Özyar da izne ayrılmış. Kuruluş üç maymunları oynuyor.

Devlet içinde ucuz üç kağıtçılık hemen her kademede yapılır. Ancak bu küçük oyunların Başbakanlık düzeyine çıktığını ilk kez görüyoruz... Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildiğini YSK geçen cuma günü Resmi Gazete’ye bildiriyor. O akşam mükerrer sayı ile sonuçların yayınlanması gerekirken... Başbakanlığa bağlı Resmi Gazete YSK’nin gönderdiği kesin sonuçları bir türlü yayımlamıyor. Bu arada Resmi Gazete’nin başındaki isim Mustafa Özyar da izne ayrılmış. Kuruluş üç maymunları oynuyor.
Resmi gazete sonuçları neden yayınlamıyor?
Çünkü yayınlarsa Erdoğan’ın başbakanlığı ve parti başkanlığı düşecek.
Oysa Erdoğan 27 Ağustos’daki kongreye parti başkanı olarak gitmek istiyor. Bu yüzden de Anayasa’yı çiğnemeyi göze alıyor.
Resmi Gazete cinliği neleri gösteriyor...
1. Demek ki Erdoğan kendisini Anayasa ve yasalarla bağlı saymıyor. Kamuoyunun yasalara bağlılık konusundaki duyarlılığını hiçe sayıyor.
2. Demek ki devletin düzenli işleyişinden sorumlu olan Cumhurbaşkanı görevi sırasında küçük oyunlara başvurabilecek.
3. Demek Erdoğan partinin başından ve başbakanlıktan ayrılınca parti üzerindeki hakimiyetini kaybedeceğini düşünüyor. Demek Köşk’e çıkınca partiyi ve hükümeti istediği gibi yönetemeyecek.
Erdoğan cumhurbaşkanlığa daha adımını atmadan önemli işaretler verdi Türk halkına... Verdiği işaretlerin halk ağzında yarattığı tepki mi?
Eyvah eyvah...



Neden istifa?
Bedri Baykam’ın Cumhuriyet’te dün yayımlanması gereken yazısı gazete tarafından “Adaylar arasında tarafsızlık politikası yürütüyoruz” gerekçesiyle yayınlanmadı. Baykam yazıda, Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi için sebepleri anımsatıyordu... Mesela:
- Parti’nin kuruluş felsefesine tamamen ters düşen bir adayı, Parti’nin hiçbir yetkili organına danışmadan kamuoyuna sundunuz. Bu zat’ın idollerini “Menderes, Erbakan ve Özal” olarak açıklamasını, tek parti sürecini ise “Menderes’in son verdiği baskıcı dönem” olarak tanımlamasını seyretmekle yetindiniz.
- Seçimlerde yaşanan hezimetin ardından özeleştiri yapacağınıza, “tıpış tıpış” oy kullanmayan milyonları suçladınız.
- AKP profiline çok yakın bir adayı öne sürerek, “Gezi ruhu” ile CHP arasında var olabilecek sinerjiyi baştan yok ettiniz. .
- Tehditlerle 20 milletvekilinin Emine Ülker Tarhan’a imza vermesini engellediniz. Sayenizde RTE ilk turda kazandı.
- Düzenlediğiniz baskın seçimden önce milletvekillerinin medyaya konuşmasını yasakladınız. Bu kadarını RTE bile düşünememişti!
- Sizi eleştirenler hakkında “Onları milletvekili yaptığıma pişmanım” diyerek, kendinizi Sadrazam konumuna taşıdınız.
- Demeçlerinizle Atatürk - İnönü dönemi ve 27 Mayıs hakkında en karanlık yorumları yaptınız.
- “Türkiye’de laikliği tehlikede görmüyoruz” diyerek, ülke gerçeklerine ne kadar uzak olduğunuzu tekrar açığa vurdunuz.
- Partinizin başkanlığında CHP büyüyemediği gibi, rotası da Cumhuriyetçi - Atatürkçü çizgilerden uzaklaştı.



TURA
CNN Türk ‘futbolda unutulmayan sözler’i yayınlıyor... Bakın Metin Oktay, o aziz adam, ne demiş:
“Galatasaray’da kaptanlık yaptığım zamanlarda yazı -tura yapılacağı vakit hep tura derdim. Varsın Atam’ın silüeti yere değmesin.”



TCDD “Hızlı trenlerin çarparak öldürdüğü kuşlar önemli kuş değil” diyor!
* * *
İktidarın gözaltına aldığı polisleri gördükçe aklımıza
Gezi’de “Susma! Sustukça, sıra sana gelecek”
dediği için polis şiddetine uğrayan gençler geliyor...
Akif Kökçe



DUYUM
İstihbaratınızın en güçlü olması gereken bir yerde, Lice’de, PKK’liler, asker vurmuş bir militanın silahlı heykelini dikme kararı alıyorlar. Bu karardan haberiniz olmuyor! Yerini belirliyorlar! Ondan da haberiniz olmuyor! Heykele platform yapıyorlar. Fark edemiyorsunuz. O arada bir atölyede heykelin yapımına başlanıyor. Haberiniz olmuyor! Heykel tamamlanıyor, kocaman bir kamyonla dikileceği yere naklediliyor. Ruhunuz duymuyor! Tören günü belirleniyor. Devlet uykularda! Tören günü yüzlerce kişinin katılımıyla, devlet güçlerinin gözü önünde heykel dikiliyor. Asayiş berkemal.
Nihayet 4 gün sonra heykel yıkılıyor. Sonuç; bir ölü bir çok yaralı. Ne diyelim...



PEPİ
Almanya’nın ünlü politikacılarından Kont Beust, ünlü tiyatro sanatçılarından Pepi Gallmeyer ile bir ziyafette yan yana oturuyor. Beust yemek sırasında ünlü yıldıza sık sık iltifat ediyor. Gallmeyer bu iltifatlardan da cesaret almış olmalı, bir ara bakana şöyle diyor:
- Arz etmek isterim ki Sayın Ekselans... Tiyatro ile politika birbirine çok benzer... İkimiz de komedi oynuyoruz... Ama fark şurada; siz çaktırmıyorsunuz...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları