loading
close
SON DAKİKALAR

Fazıl Say Darüşşafaka için çaldı, 48 öğrenci için nitelikli eğitime destek sağlandı

Fazıl Say Darüşşafaka için çaldı, 48 öğrenci için nitelikli eğitime destek sağlandı
Tarih: 07.04.2018 - 16:35
Kategori: Kültür & Sanat

Dünyanın en önemli piyanist ve bestecileri arasında gösterilen Fazıl Say, Darüşşafaka Cemiyeti’nin 155’inci yılı kapsamında düzenlenen bağış konserinde sahne aldı. Konser için satışa çıkan tüm biletler tükenirken, konserden elde edilen gelirle 48 öğrencinin bir yıllık eğitimine destek olundu....

1863 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren ve bu yıl 155’inci yılını kutlayan Darüşşafaka Cemiyeti yararına düzenlenen bağış konserinde sahne alan Fazıl Say, İstanbul’daki İş Sanat Kültür Merkezi'nde gerçekleşen resitalinde kendi bestelerini ve çağdaş bestecilerin eserlerini yorumladı. Konser için satışa çıkan tüm biletler tükenirken, Darüşşafaka Cemiyeti tarafından düzenlenen bağış konserinden elde edilen gelirle; Türkiye’nin dört bir yanından Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na gelen; anne veya babası vefat etmiş 48 öğrencinin bir yıllık eğitim masraflarına destek olunmuş oldu.

Konserde konuşan Fazıl Say “Darüşşafaka, Türkiye’de 155 yıldır hizmet veren bir kurum. Eğitimde çok güzel şeyler yaptılar. Onlara destek olmak hepimizin boynunun borcu. Bu çocukların eğitimine faydası olması için hepimiz işin bir ucundan tutmalıyız. Bu gece verdiğim konsere ciddi bir ilgi vardı. Bu da mutluluk verici” dedi.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları