loading
close
SON DAKİKALAR

Fazıl Say’dan Hakan Hatipoğlu açıklaması

Fazıl Say’dan Hakan Hatipoğlu açıklaması
Tarih: 22.11.2018 - 11:21
Kategori: Magazin

Fazıl Say, Hakan Hatipoğlu ile yaşadığı olay sonrası yaptığı açıklamada "Ben 5 yıldır İnstagram kullanıyorum, binlerce kişiyi takip ediyorum, bunların içinde tanıdıklarım, bildiklerim de var, belli bir vesileyle eklemiş olduklarım da. Bırakın doğasında işlesin her şey" dedi. ...

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabı Instagram'daki takipçilerinin azaldığını, bunun da sanat eseri paylaşımlarından kaynaklı olduğunu belirtti.

'Var Mısın Yok Musun' yarışmasıyla ismi duyulan ve ardından Survivor ile ünlenen Hakan Hatipoğlu da Say'ın paylaştığı gönderinin altına "Bende de kandil veya bayram tebriği yazınca oluyor aynısı... Şaka gibi" yorumunu yaptı.

Bunun üzerine Say, Hatipoğlu'na verdiği yanıtta "Siz ne işle uğraşıyordunuz?" ifadesini kullandı. Say’ın yorumu, kısa sürede sosyal medyada günün konusu haline geldi.

Hatipoğlu, Fazıl Say’ın adını vermeden onu eleştiren bir paylaşım yaptı. Hatipoğlu paylaşımında, “Belki dünyaca tanınan bir sanatçı değilim ama en azından insanım” ifadesini kullandı.

İşte Hatipoğlu'nun açıklaması:

"İlk olarak bu cümle ile sosyal medyada ben de insanların din, siyaset, spor gibi konularda ne kadar kolay linç edildiğini belirtmek istedim, buna açıklık getireyim.

Fazıl Bey'in bu soruyu normalce sorduğunu düşünsem, (-ki düşünmüyorum) 'O zaman beni 2 yıldır takip eden biri neden bunu soruyor ki?' derim. En azından 2 yılda hakkımda bir bilgi sahibi olmuştur. Maksadı bana laf atmak ya da iğnelemek ise bir reality show'a katıldık diye okuduğumuz okullar, iş hayatımız, sonrasında televizyonda yaptığımız onlarca iş böyle bir anda bir cümle ile hafife alınmasın.

Size bu yaz yaşadığımız bir olayı anlatayım; yazın Alaçatı'da kaldığımız otel sahibi, sevdiğimiz bir ablam, aile dostum, telefonunu hazırlayıp yarım saat çekindikten sonra bir kafede yan masasında oturan ve hayranı olduğu Fazıl Say'a yaklaşıp 'Pardon, bir fotoğraf çekilebilir miyiz?' diyor. Cevap, 'Şu an olmaz malesef' deyip yüzüne bile bakmıyor. Bunu neden anlattım; belki dünyaca tanınan bir sanatçı değilim ama en azından insanım. Beni dışarıda, çevremde, sokakta tanıyan tanır, bilen bilir. Bu dünyaya güzellik saçmak için illa sanatçı olmak gerekmiyor. Geçmiş kandiliniz kutlu olsun."

FAZIL SAY'DAN AÇIKLAMA

Fazıl Say, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaşadığı gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Fazıl Say'ın açıklaması şöyle:

"Tuhaf ülke kardeşim... “Fazla resim paylaştığım için 2000 takipçi kaybettim” diye yazdım, ertesi gün 37 bin takipçi eklendi. Ben resim paylaşmaya devam ediyorum. Bana iyi geliyor, ruhumu temizliyor, hatırlıyorum, öğreniyorum, keşfediyorum, sevdiklerimi de paylaşıyorum ve bence, bu tarihi bir sergiye dönüşüyor, gördüğü ilgi müthiş, sayılara bakın, yorumlara bakın, bilgi akışına, ironik karşılaştırmalara bakın, KOCAMAN BİR TEŞEKKÜR ederim hepinize...
.
“İnstagram’ın sahte hesapları temizlediği bir dönemmiş, o yüzden herkesin takipçi sayısı azaldı” deniliyor. Mümkün ve mantıklı.
Şu da bir gerçek; benim sayfamda, resimler yüzünden, küçük bir oranda da olsa tepkiler vardı, bu aykırı durumu istemeyenler de vardı. O yüzden hak veriyorum ama , Kesin bir şey diyemiyorum.

Ben 5 yıldır İnstagram kullanıyorum, binlerce kişiyi takip ediyorum, bunların içinde tanıdıklarım, bildiklerim de var, belli bir vesileyle eklemiş olduklarım da. Bırakın doğasında işlesin her şey.

Biraz düşününce, malum, her konuda ajitasyon, “ne işle uğraşıyorsun?” sorusuna bile “ben iyi insanım sen kötü insansın” cevabını patlatıyor, dinamit gibi, gerçek celladının kim olduğunu anlamasına fırsat bile kalmadan magazin medyasının sakız gibi çiğnediği hale gelerek ve herkesi de getirmeye de çalışarak... Bir oyunun içinde oyuna kurban... Yazık... Emin olun, elimde olsa bu durumun önüne geçmeye çalışırdım.

Merak ediliyorsa; son olarak, o bahsi geçen TV programlarını ben seyretmedim hayatımda, zaten çok az tv seyrederim... Hatta, merak bile etmedim o programları... Bilmiyorum... Doğallığa fırsat olamaması üzücüdür..."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları