loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe - Beşiktaş: 2-1

Fenerbahçe - Beşiktaş: 2-1
Tarih: 23.09.2017 - 22:04
Kategori: Spor

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 6. haftasında oynanan derbi maçta Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi...

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 6. haftasında oynanan derbi maçta Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 6. haftasında oynanan derbi maçta Fenerbahçe sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan müthiş derbiyi Fenerbahçe 2-1 kazanırken, karşılaşmada 2 penaltı ve 5 kırmızı kart çıktı. Bu sonucun ardından ligde Fenerbahçe 11 puanla 3. sıraya kadar yükselirken, Beşiktaş ise 13 puanla 2. sırada kaldı.

Goller: Dk. 20 Giuliano de Paula (Penaltıdan), Dk. 86 Vincent Janssen (Penaltıdan) (Fenerbahçe); Dk. 87 Ryan Babel (Beşiktaş)
Kırmızı Kartlar: Dk. 45 Luis Neto, Dk. 88 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe); Dk. 43 Ricardo Quaresma, Dk. 85 Atiba Hutchinson, (Maç bittikten sonra) Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

İLK YARI
10. dakikada Valbuena'nın pasıyla soldan ceza sahasına girerek son çizgiye inen Hasan Ali Kaldırım, dar açıya rağmen şut çekti. Kaleci Fabricio, ön direk dibinde meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
14. dakikada Valbuena'nın sağdan kullandığı kornerde arka direkte Neto'nun kafayla vurduğu top, yandan auta çıktı.
17. dakikada Quaresma'nın ceza sahası dışından çıkardığı şutta meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
18. dakikada Mehmet Ekici'nin sağdan ortasında ceza sahasında Medel ile ikili mücadeleye giren Janssen yerde kaldı. Maçın hakemi Ali Palabıyık penaltı kararı verdi.
20. dakikada penaltıyı kullanan Giuliano, meşin yuvarlağı kaleci Fabricio'nun sağından ağlarla buluşturdu: 1-0
31. dakikada Fenerbahçe yarı alanının ortalarında, sol kanatta kazanılan faulde topun başına geçen Quaresma'nın ortasında ceza sahası sağ çaprazında yükselen Pepe, meşin yuvarlağı kafayla altıpas içindeki Hutchinson'a indirdi. Kanadalı oyuncunun uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.
34. dakikada Valbuena'nın sağdan ortasında savunmayı aşan topa arka direkte Ozan Tufan vole ile vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak üstten auta gitti.
35. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan pasında Talisca'nın bıraktığı meşin yuvarlakla ceza sahası sağ çaprazında buluşan Quaresma'nın vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.
43. dakikada Beşiktaş 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın 41. dakikasında sarı kart gören Quaresma, 2 dakika sonra Mehmet Ekici'yle girdiği mücadelenin ardından hakem Ali Palabıyık'tan ikinci sarı karttan kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.
45. dakikada bir kırmızı kart da Fenerbahçe gördü. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Cenk Tosun, Neto'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık, bariz gol şansı olduğu gerekçesiyle son oyuncu olan Neto'yu doğrudan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.
İlk yarının kalan süresinde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına Fenerbahçe 1-0 üstün girdi.

İKİNCİ YARI

FENERBAHÇE: 2 - BEŞİKTAŞ: 1

Stat: Ülker
Hakemler: Ali Palabıyık, Cem Satman, Serkan Olguncan
Fenerbahçe: Kameni, Isla, Neto, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 75 İsmail Köybaşı), De Souza, Ozan Tufan, Giuliano, Mehmet Ekici (Dk. 46 Mehmet Topal), Valbuena (Dk. 69 Alper Potuk), Janssen
Teknik Direktör: Aykut Kocaman
Beşiktaş: Fabricio, Medel (Dk. 81 Tolgay Arslan), Pepe, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca (Dk. 58 Negredo), Babel, Cenk Tosun (Dk. 77 Lens)
Teknik Direktör: Şenol Güneş
Goller: Dk. 20 Giuliano de Paula (Penaltıdan), Dk. 86 Vincent Janssen (Penaltıdan) (Fenerbahçe); Dk. 87 Ryan Babel (Beşiktaş)
Kırmızı Kartlar: Dk. 45 Luis Neto, Dk. 88 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe); Dk. 43 Ricardo Quaresma, Dk. 85 Atiba Hutchinson, (Maç bittikten sonra) Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 23 Vincent Janssen, Dk. 30 Mehmet Ekici, Dk. 77 Alper Potuk (Fenerbahçe); Dk. 23 Oğuzhan Özyakup, Dk. 36 Atiba Hutchinson, Dk. 41 Ricardo Quaresma, Dk. 44 Caner Erkin, Dk. 78 Dusko Tosic, Dk. 90+3 Ryan Babel, Dk. 90+5 Alvaro Negredo (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

FENERBAHÇE CEPHESİ

Aykut Kocaman'dan tek değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 6. haftasındaki Beşiktaş derbisinde ilk 11'inde bir değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.
Ülker Stadı'nda oynanan derbide Kocaman, geçen hafta deplasmanda 4-1 kazandıkları Aytemiz Alanyaspor maçının kadrosunda zorunlu bir değişiklik yaptı.
Kocaman, Alanya deplasmanında ilk yarıda sakatlanan Nabil Dirar'ın yerine ilk 11'de sahaya Mehmet Ekici'yi çıkardı.

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, 10 yıl sonra ilk kez Süper Lig'de bir derbide yedek kaldı.
Tecrübeli file bekçisi Süper Lig'de 19 Mayıs 2007'de oynanan Galatasaray derbisinde kaleyi Serdar Kulbilge'ye kaptırmıştı. Volkan daha sonra Fenerbahçe'nin Süper Lig'de oynadığı 42 derbi maçta da kaleyi korumuştu.
Volkan, 10 yıl sonra Süper Lig'de yine bir derbide yedek kulübesinde oturdu.
Volkan Demirel, bu sürede Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan bazı derbilerde ya yedek beklemiş ya da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almamıştı.

Kalede 26 yıl sonra yabancı futbolcu

Fenerbahçe'de, 26 yıl sonra ilk kez bir yabancı file bekçisi lig derbisinde kaleye geçti.
Son olarak 1990-1991 sezonunun son haftasında Beşiktaş karşısında 11 Mayıs 1991'de oynanan derbide Almanların efsane kalecisi Toni Schumacher, Fenerbahçe'nin kalesini korumuştu.
Daha sonraki sezonlarda Süper Lig'deki derbi maçlarda Fenerbahçe'nin kalesini hep yerli kaleciler korurken, bu seriyi Kamerunlu Carlos Kameni bozdu.
Kameni, 26 yıl sonra bir lig derbisinde Fenerbahçe'nin kalesini korumuş oldu.
Fenerbahçe'de bu sürede Fabiano Ribeiro, lig derbilerinde oynamazken 2015-2016 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray karşısında kaleye geçmişti.

Martin Skrtel derbiye yetişmedi

Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Martin Skrtel, Beşiktaş derbisine yetiştirilemedi.
Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor deplasmanında da oynamayan Skrtel, hafta içi takım antrenmanlarının sadece ilk bölümüne katılabilmişti.
Yapılan son kontrolün ardından sağlık ekibi, tecrübeli stoperin Beşiktaş derbisinde forma giymemesine karar verdi.
Skrtel'in dışında Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Nabil Dirar ile Robin van Persie de kadroda yer almadı.
Sakatlığı düzelen Mehmet Topal ise maç kadrosuna dahil edildi.
Fenerbahçe'de 7 futbolcunun ilk derbi heyecanı
Fenerbahçe'de 7 futbolcu, Türkiye'de ilk kez derbi heyecanı yaşadı.
Sarı-lacivertlilerin kadrosuna bu sezon kattığı Kameni, Isla, Neto, Mehmet Ekici, Giuliano, Valbuena ve Janssen, ilk kez Fenerbahçe formasıyla derbi heyecanı yaşadı.

Caner Erkin'e tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, eski futbolcuları Caner Erkin'e tepki gösterdi.
Sarı-lacivertli formayı 2010-2016 yıllarında giyen Caner, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra ilk kez Kadıköy'e geldi.
Sarı-lacivertli taraftarlar, Caner'e tepki göstererek milli futbolcu aleyhine tezahüratlar yaptı.
Öte yandan Fenerbahçeli taraftarlar, derbi maçta takımını yalnız bırakmadı. Tribünlerin tamamını dolduran taraftarlar, takımlarına büyük destekte bulundu.
Maçtan önce de Kadıköy'de koreografi gösterisi yapıldı. Okul Açık Tribünü'nde kartonlarla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün görseli oluşturuldu. Daha sonra başında miğfer olan Fenerbahçe formalı gladyatörün bulunduğu resim açıldı. Resmin altında ise "Çubukluyla yapılanlar sonsuzlukta yankılanır." yazılı büyük bir pankart açıldı.

Mircea Lucescu derbiyi izledi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, derbiyi statta izledi.
Lucescu'ya milli takım yardımcı antrenörü Tayfur Havutçu da eşlik etti.
Şili Milli Takımı Teknik Direktörü Juan Antonio Pizzi, derbi maçı izlemek için İstanbul'a geldi.
Pizzi, milli takımdan futbolcuları Fenerbahçeli Mauricio Isla ve Beşiktaşlı Gary Medel'i Kadıköy'deki derbide yakından takip etti.
Portekiz Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Jorge Rosario da maçı izledi. Derbide Fenerbahçe'de Neto, Beşiktaş'ta ise Pepe ile Quaresma, Portekizli futbolcular olarak sahada yer aldı.

Voleybolcular tur attı

Spor Toto Erkekler Şampiyonlar Kupası'nda Halkbank'ı 3-1 mağlup ederek kupayı kazanan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, Kadıköy'de taraftarının önüne çıktı.
Maçtan önce kupayla tribünleri dolaşan voleybolculara, taraftarlar alkışlarla destek verdi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Şenol Güneş'ten 2 değişiklik

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, derbi mücadelesinde geçen haftaya göre iki farklı isme yer verirken, Gary Medel'in de yerini değiştirdi.
Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle Atiker Konyaspor maçında görev alamayan Oğuzhan Özyakup ile kırmızı kart cezası sebebiyle forma giyemeyen Dusko Tosic, derbi mücadelesinde ilk 11'de şans buldu.
Oğuzhan'ın yokluğunda Atiker Konyaspor karşısında görev alan Tolgay Arslan, Fenerbahçe karşısında yedek soyundu. Bu oyuncunun orta sahada savunmaya dönük görevini Oğuzhan yerine getirdi.
Dusko Tosic ilk 11'de başladı
Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören ve cezası nedeniyle Atiker Konyaspor karşılaşmasında takımını yalnız bırakan Dusko Tosic, derbi mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıktı.
Tosic, diğer karşılaşmalarda olduğu gibi Pepe ile savunmanın göbeğinde görev aldı.

Gary Medel bu kez sağ bek oynadı

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Güneş, geçen hafta stoperde şans bulan Gary Medel'i derbi mücadelesinde farklı bölgede görevlendirdi.
Orta saha, stoper ve sağ bekte oynama özelliğine sahip olan Medel, Adriano Correia'nın sakatlığında ilk 11'de şans buldu ve savunmanın sağında oynadı.
Gökhan Gönül'ün sakatlığında Beşiktaş'ta son 3 haftada 3 farklı isim sağ bekte görev aldı. Siyah-beyazlı ekipte 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında Necip Uysal, bu bölgede forma giyerken, 5. haftadaki Atiker Konyaspor karşısında Adriano aynı şekilde şans buldu. Fenerbahçe ile oynanan derbi maçında ise Medel, bu görevi yerine getirmeye çalıştı.

Caner Erkin eski takımına karşı ilk kez oynadı

Beşiktaş'ta sol bekte şans bulan Caner Erkin, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe'ye karşı ilk derbi heyecanını yaşadı.
Uzun yıllar sarı-lacivertli takımda forma giyen ve 2016-2017'nin başında İtalya'nın Inter takımına transfer olan ancak aynı sezonda kiralık olarak Beşiktaş'a gelen Caner, yaşadığı uzun sakatlık nedeniyle geçen sezonki Fenerbahçe karşılaşmalarında forma giyememişti.

Pepe ve Medel'in ilk derbisi

Siyah-beyazlı ekibin sezon başında kadroya dahil ettiği Pepe ile Medel, yeni takımlarında ilk derbi maçına çıktı.
Beşiktaş savunmasındaki önemli isimlerden Pepe'nin yanı sıra son 2 haftada farklı görevleri yerine getiren Medel, Süper Lig'deki ilk derbi heyecanını Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.
Jeremain Lens eski takımına karşı yedek başladı
Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Jeremain Lens, eski takımına karşı yedek soyundu.
Geçen sezon kiralık olarak Fenerbahçe'de oynayan ve 2017-2018'de geçici transferle siyah-beyazlı ekibin kadrosuna dahil edilen Lens, Ülker Stadı'ndaki mücadeleye yedekler arasında başladı.
Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Matej Mitrovic, Necip Uysal, Fatih Aksoy, Orkan Çınar, Mustafa Pektemek ve Alvaro Negredo, yedekler arasında yer aldı.
Beşiktaşlı taraftarlar da maçı izledi
Derbi mücadelesinde siyah-beyazlı takımı, taraftarları da yalnız bırakmadı.
Vodafone Park'tan otobüslerle toplu olarak Kadıköy'e gelen 2 bine yakın Beşiktaşlı taraftar, kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.
Caner Erkin diz çökerek Beşiktaşlı taraftarları selamladı
Beşiktaşlı taraftarlar, derbi maç öncesi tribünlere ilk olarak Caner Erkin'i çağırdı.
Siyah-beyazlı taraftarların olduğu tribünün önüne giden Caner'in diz çökerek, Beşiktaşlıları alkışlaması dikkati çekti. Tecrübeli oyuncunun bu tavrı sonrası Fenerbahçeli taraftarlar, oyuncuya yönelik yoğun protestoda bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları