loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe'den CSKA Moskova karşısında muhteşem geri dönüş

Fenerbahçe'den CSKA Moskova karşısında muhteşem geri dönüş
Tarih: 19.12.2018 - 09:35
Kategori: Spor

Fenerbahçe, EuroLeague 13. hafta maçında 15 sayı geriden gelerek CSKA Moskova'yı 79-75 mağlup etti.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 13. hafta maçında Rusya temsilcisi CSKA Moskova’yı konuk etti.

Mücadelede 15 sayı geriden gelerek unutulamayacak bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe, CSKA Moskova'yı 79-75 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, ligdeki 12. galibiyetini elde ederek liderliğini sürdürürken, CSKA Moskova 3. kez mağlup oldu.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Başkan Vekili Semih Özsoy, Başkan Yardımcısı Mehmet Burhan Karaçam, Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Erdikler, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Burak Çağlan Kızılhan, Alper Pirşen, Metin Sipahioğlu ve Esra Nazlı Ercan ile Fenerbahçe Futbol Takımı Sportif Direktörü Damien Comolli, İdari Menajeri Volkan Ballı ve kaleci Berke Özer de izledi. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımının Başantrenörü Valerie Garnier ve basketbolcular ile 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar da mücadeleyi takip etti.

Hava atışıyla başlayan karşılaşmada ilk sayılar konuk takımdan gelirken, ekibimiz Vesely ve Melli’nin basketleriyle skoru 6-10’a getirdi. İstediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyen Fenerbahçe, CSKA Moskova'dan Alec Peters ve Othello Hunter’ın sayılar üretmesine engel olamadı. Çeyreğin sonlarında ise Vesely, Kalinic ve Kostas ile oyuna ortak olan Fenerbahçe, ilk çeyreği 18-26 geride tamamladı.

İkinci periyota Marko Guduric’in sayısıyla başlayan Fenerbahçe, Sergio Rodriguz’in sayılarına Nikola Kalinic’in üçlüğüyle cevap verdi. İkinci çeyrekte de pota altından yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen sarı-lacivertliler, 29-41 geriye düştü. Sloukas’ın asistinde Jan Vesely inanılmaz bir sayıya imza atmayı başardı ancak savunmada yaşanan zorluklar ClyBurn’ün sayılar üretmesine neden oldu: 31-44. Marko Guduric’in ters turnikesi CSKA Moskova’ya mola aldırdı. Çeyreğin son saniyesinde ise sahneye tekrar Guduric çıktı ve ilk yarının sonucunu belirledi: 36-48.

Soyunma odasından Datome’nin sayılarıyla dönen Fenerbahçe, taraftar desteğini de arkasına alarak unutulamayacak bir geri dönüşe imza attı. Vesely’nin bulduğu smaçla farkı 6 sayıya kadar indiren Fenerbahçe, Melli’nin sayısıyla skoru 44-48’e getirdi. Zeljko Obradovic’in öğrencilerinin yakaladığı 11-0’lık seri CSKA Moskova’ya mola aldırdı. Sadece hücumda değil savunmada da iyi işler ortaya koyan Fenerbahçe, Melli’nin basket faulüyle farkı 1’e indirdi. Guduric’in bulduğu üç sayılık basketle 50-48 öne geçmeyi başaran Fenerbahçe, Vesely’nin basketiyle ise seriyi 19-0’a getirdi. Çekişmeli geçen çeyreğin sonlarında iki takım da karşılıklı sayılara sahne olurken, Fenerbahçe üçüncü çeyreği 60-62 geride tamamladı.

Son çeyreğe iyi başlangıç yapan taraf CSKA Moskova oldu. 7-0’lık seri yakalayan konuk ekibe cevap Ali Muhammed’den geldi: 63-69. İki takımında oldukça çekişmeli mücadelesine sahne olan son çeyrekte Fenerbahçe, Sloukas ile bulduğu iki sayıyla skoru 74-74'te eşitledi. Takım halinde inanılmaz bir karakter ortaya koyan Fenerbahçe, bitime son bir dakika kala Jan Vesely ile 75-73 öne geçmeyi başardı. 15 sayı geriden gelerek unutulamayacak bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe, CSKA Moskova'yı 79-75 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe: Sloukas 7, Guduric 15, Datome 10, Melli 9, Vesely 19, Kalinic 10, Lauvergne 4, Ali Muhammed 5

CSKA Moskova: De Colo 3, Hackett 10, Kurbanov, Peters 5, Hunter 11, Rodriguez 11, Clyburn 17, Hines 6, Bolomboy, Higgins 12

1. Periyot: 18-26

Devre: 36-48

3. Periyot: 60-62

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları