loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe'nin Süheyl Batum'a tepkisine ADD'den yanıt

Fenerbahçe'nin Süheyl Batum'a tepkisine ADD'den yanıt
Tarih: 15.11.2018 - 17:56
Kategori: Gündem

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Süheyl Batum'un Fenerbahçe'ye yönelik Twitter üzerinden yaptığı açıklamalara Fenerbahçe sert bir açıklamayla karşılık vermişti. Fenerbahçe'ye yanıt Atatürkçü Düşünce Derneği'nden geldi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrasında yapılan açıklamalar nedeniyle Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’e 60 gün hak mahrumiyeti, teknik direktör Fatih Terim’e de 10 maç men cezası vermiş, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Süheyl Batum cezaya tepki göstererek, sosyal medya hesabından açıklamada bulunmuştu.

Batum, "Bunları kendi adıma yazıyorum. Dernek adına değil. Fatih Terim, hiç kimsenin duymadığı hakaret nedeniyle 10 maç ceza almış. Ne demiştim? Kimsenin cesaret edemediği ‘pis bir işi’, ‘bizim oğlan yapar’ diyerek, işbaşına getirilen, görevi bitirince de uzatmaları oynayan bir ‘ekibin’ adalet dağıtamayacağını.  Doğru değil mi? Futbolcu sahanın ortasında hakeme hakaret etti, tükürdü. ‘Ağızdan çıkan her sıvı tükürük değildir’ dediler. Ceza 3 maç. Geçen yıl ‘bir teknik direktör’, maçlardan sonra, ‘ben bu hakemleri tanırım, kötü niyetliler, vücut dilinden belli’ dedi. Ceza 0 maç. Terim 10 maç. Ne adalet! Bunları kendi adıma yazıyorum. Dernek adına değil. Ama biz Atatürkçüyüz. Doğru ‘olanı’ söylemekten çekinmeyiz. Türk Ordusunun yarısı içeri atılırken, FETÖ’cü savcılarla tavla oynayan, halı saha maçı yapıp, işler terse dönünce Atatürk'ü hatırlayanlarla bir tutmasın bizleri kimse. ADD Başkanı taraf tutmamalı diyenler de var. Bir Başbakan, herkesin önünde, ‘kişilerin karıştığı olay, camiaya mal edilemez. Biz böyle anlayıp, böyle uygulatacağız’ diye talimat verdiğinde, ‘ayıp bir Bşb. camialar arasına böyle girmez’ diye yazmışlar mıydı acaba? Çok merak ettim" ifadelerini kullanmıştı.

Batum'un açıklamalarından sonra Fenerbahçe'den açıklama gelmiş, açıklamada, Batum'un sözleri 'haksız, hadsiz ve mesnetsiz alçakça' olarak nitelendirilirken Batum istifaya çağrılmıştı.

Süheyl Batum'a yönelik açıklamaya Atatürkçü Düşünce Derneği'nden yanıt geldi. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Prof.Dr. Süheyl Batum'un bir Galatasaraylı olarak; hiçbir hakaret içermeyen; Fenerbahçe gibi saygın bir kurumu asla karalamayan, kişisel düşüncelerini açıkladığı tweet üzerinden saldırıya uğramasını, konunun bir linç kampanyasına dönüştürülme çabasını şiddetle kınıyoruz" denildi.

ADD'nin açıklaması şöyle:

"Toplum içinde insanların; birden çok üyeliği, birden çok çatı altında görevi ve birden çok sıfatı bulunabilir. Çağdaş toplumlarda, bu, kabul görmüş olağan bir durumdur.

Genel Başkanımız Prof.Dr. Süheyl Batum'un bir Galatasaraylı olarak; hiçbir hakaret içermeyen; Fenerbahçe gibi saygın bir kurumu asla karalamayan, kişisel düşüncelerini açıkladığı tweet üzerinden saldırıya uğramasını, konunun bir linç kampanyasına dönüştürülme çabasını şiddetle kınıyoruz.

Genel Başkanımız, herkesin malumu olduğu üzere seçkin bir hukukçu ve seçkin bir bilim insanıdır. Olayın, farklı noktalara çekilmesi, kirli itham ve iftiralar yapılması ancak ve ancak Cumhuriyet karşıtlarının elini kuvvetlendirecektir.
Yapılan olumsuz değerlendirmelerin bir istifa kampanyasına dönüştürülmeye çalışılması da ayrıca büyük bir haksızlık ve kurumsal iradeye saygısızlıktır.

Birbirimizi daha iyi, daha önyargısız anlamaya çalışmalı, hemen kutuplaşmamalı ve kişisel bir hesaplaşmaya da girmemeliyiz.
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu; tek yürek, omuz omuza Genel Başkanımız Sayın Prof.Dr. Süheyl Batum'un yanındadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Fenerbahçe'den Süheyl Batum'a sert tepki: Haksız, hadsiz ve mesnetsiz alçakça yakıştırmaları kınıyoruz

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları