loading
close
SON DAKİKALAR

'FETÖ'den gözaltına alınan 7 iş adamı serbest bırakıldı

'FETÖ'den gözaltına alınan 7 iş adamı serbest bırakıldı
Tarih: 18.02.2018 - 09:02
Kategori: Gündem

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete'nin bulunduğu 7 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. ...

AA'nın aktardığı habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, Fethullah Gülen'in talimatından sonra Bank Asya'ya, 27 Ocak 2014'te İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nce 3 milyon 600 bin, 17 Haziran 2014'te ise birliğin alt birimi olan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu'nca 3 milyon 800 bin lira yatırıldığı belirlendi.

Bu kapsamda, birlik ve grup hesapları üzerinden Bank Asya'ya 7 milyon 400 bin liranın 2 seferde aktarılmasıyla ilgili, aralarında birliğin eski yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 14 Şubat'ta 8 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, başkan yardımcıları S.Ç. ve K.T. ile birlik çalışanları İ.S.Ş, A.A, Y.D, M.M.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
 
1 KİŞİ ARANIYOR
 
Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Soruşturma kapsamında, birliğin eski başkan yardımcısı H.K'nın yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları