loading
close
SON DAKİKALAR

Feyenoord-Beşiktaş maçı bugün

Feyenoord-Beşiktaş maçı bugün
Tarih: 30.07.2014 - 16:53
Kategori: Spor

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, 3. eleme turu ilk maçında bugün deplasmanda Hollanda'nın Feyenoord takımı ile karşı karşıya gelecek.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, 3. eleme turu ilk maçında bugün deplasmanda Hollanda'nın Feyenoord takımı ile karşı karşıya gelecek. Zorlu 90 dakika başlama saatinden itibaren Digitürk Salon 3'ten canlı olarak ekranlara gelecek.

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Feijenoord Stadyumu'nda TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Luca Banti yönetecek. Elenito Di Liberatore ve Andrea Podovan'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Andrea Gervasoni olacak.

Geçen sezon spor toto süper lig'i 3. bitirerek UEFA şampiyonlar ligi'nde ön eleme oynama hakkı elde eden Beşiktaş play-off turuna yükselebilmek için Feyenoord deplasmanında avantaj sağlayacak bir skor almak için mücadele edecek.

Rotterdam kentindeki De Kuip Stadı'nda oynanacak karşılaşma 21.00'de başlayacak. Karşılaşmayı italyan hakem Banti yönetecek. Beşiktaş, Feyenoord maçıyla sezonu resmen açmış olacak.

Siyah-beyazlı ekip, zorlu maç öncesi eksik bölgelere transferleri tamamlayamamanın sıkıntısını yaşıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında yarın Hollanda'nın Feyenoord takımının karşısına çıkacak Beşiktaş, Avrupa kupası heyecanını bu kez uzun tutmak istiyor. Son iki sezonda UEFA'nın verdiği men cezalarıyla Avrupa kupası organizasyonlarından uzak kalan siyah-beyazlı ekip, Hollanda temsilcisini geçerek bu kulvarda uzun süreli mücadele vermeyi hedefliyor.

"Kara Kartallar"ın ilk aşamadaki hedefi Feyenoord'u geçmek olacak. Bu rakibini elediği takdirde play-off turuna yükselecek Beşiktaş, aynı zamanda UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma hakkını da garantileyecek. Beşiktaş, play-off turunda eşleşeceği rakibini elediği takdirde ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda yer alabilecek. Beşiktaş, Feyenoord'a elenmesi halinde yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turundan devam edecek.

Feyenoord-Beşiktaş maçı bugün

MAÇ BİLGİLERİ
Tarih : 30.07.2014
Maç : Feyenoord - Beşiktaş
Stad : De Kuip
Saat : 21.00
Yayın : Digitürk Salon 3 (Şifreli)
Hakemler : Luca Banti, Elenito Di Liberatore, Andrea Padovan, Andrea Gervasoni

İddaa oranları
Feyenoord: 1.80
Beraberlik: 3.30
Beşiktaş: 2.90

MUHTEMEL KADROLAR

FEYENOORD'UN MUHTEMEL BEŞİKTAŞ MAÇI İLK 11'İ

Mulder

Van Beek
Mathijsen
Boulahrouz
NelomClasie
Vormer
Vilhena
ImmersBoetius
Te Vrede

BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL FEYENOORD MAÇI İLK 11'İ
Tolga
Serdar
Franco
Ersan
İsmail
Olcay
Atiba
Nevip
Kerim
Oğuzhan
Mustafa

İLK MAÇ DİGİTÜRK'TE
Digitürk, 30 Temmuz Çarşamba günü saat 21.00'de oynanacak mücadeleye özel izle-öde etkinliği açacak. LİG TV Paketi olan Digitürk üyeleri 20 TL'ye maçı satın alabilirken, LİG TV Paketi olmayan Digitürk üyeleri ise 30 TL karşılığında maçı izleyebilecek.

Lig TV'ye büyük tepki
Lig TV'nin Beşiktaş'ın Feyenoord karşılaşması için aldığı karar büyük tepki çekti.

Lig TV'ye büyük tepki

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda bu akşam saat 21.00'de Hollanda'nın Feyenoord takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek. Bu mücadelenin Türkiye'deki yayın haklarını elinde bulunduran Lig TV, aldığı kararla büyük tepki çekti. Karara göre, Feyenoord-Beşiktaş maçını izlemek isteyen Lig TV aboneleri, tek bir maç için 20 TL ödeyecek. Abone olmayanlar ise 30 TL vererek izleyebilecek.

Lig TV'ye, bu fiyatları oldukça yüksek bulan futbolseverler tarafından sosyal medyada büyük tepki yağdı.

RÖVANŞ D-SMART'TA
6 Ağustos'taki rövanş maçı ise D-Smart ekranlarından şifreli olarak yayınlanacak. İstanbul'da 20.30'da başlayacak bu mücadele Smartspor kanalından naklen izlenebilecek.
Rakib Feyenoord

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçında bu akşam Feyenoord ile karşılaşacak.
BEşiktaş Futbol Takımı, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçında deplasmanda bugün yerel saat 20.00’da (TSİ 21.00) Feyenoord ile karşılaşacak.

BİLİC VE HUTCHİNSON BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçı öncesinde Teknik Direktör Slaven Bilic ve futbolcu Atiba Hutchinson basın toplantısı düzenledi.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında 30 Temmuz Çarşamba günü Feyenoord ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş'da Teknik Direktör Slaven Bilic ve futbolcu Atiba Hutchinson Stadion Feyenoord'da basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Slaven Bilic'in Beşiktaş - Feyenoord Maçı Açıklamaları

"Öncelikle tüm Türkiye'ye iyi bayramlar diliyorum. Yarınki maç hem bizim için hem rakibimiz için büyük bir maç olacak. İki takım da Avrupa'ya devam etmek için istekli. İki takım da geçen sezon iyi bir başarı göstererek bu maçları oynamaya hak kazandı. İki tane oldukça sıkı maç oynayacağız. Bu maçlar için çok ciddi fedakarlıklar yaptık ve önemli yollardan geçtik. Yarın buradan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. İlk 11'le ilgili kararımı verdim. Veli, sakatlığı olduğu için aramızda yer alamayacak. Bu eşleşme bana kalırsa, İstanbul'da çözülür. Yemeden gol atabilmek ve kazanmak en iyi sonuç olacak. Yarın akşamki maç hazırlık dönemi sonrasında bizim nerede olduğumuzu gösterecek. Yarın için benim oyuncularıma olan güvenim tam. Onlardan akıllı ve Beşiktaş gibi oynamalarını isteyeceğim."

Atiba Hutchinson Beşiktaş - Feyenoord Maçı Açıklamaları
"İki takım için de önemli bir karşılaşma. Biz bu maça çok önem veriyoruz ve kazanmak istiyoruz. Takım olarak hazırız ve kazanmak istiyoruz. Rakibi çok iyi bir şekilde analiz ettik ve buradan en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz. Yarın için hazırız. Temel konularla ilgili çok iyi bir hazırlık yaptık. Geçen sezondan gelen çok iyi bir çekirdek kadromuz var ve biz her açıdan hazırız. İkinci maçtan önce ilk maçı yarın burada kazanmamız ya da avantajlı bir skor almamız lazım."

FEYENOORD İNCELEME
Kilit oyuncularını kaybetseler de çok disiplinliler. Topa asla sahip olmamalılar. Beşiktaş rövanş için kanatları çok iyi savunmalı.

Beşiktaş, Avrupa macerasına bu akşam yelken açıyor... şampiyonlar ligi 3. ön eleme turunda bugün Hollanda’nın Feyenoord takımına konuk olacak siyah beyazlılar, rövanş için avantajlı skorla İstanbul’a dönmeye çalışacak. Feyenoord nasıl bir takım, Beşiktaş ne yapmalı? Hollanda ekolüne karşı üstünlük sağlayacak mı.? En önemlisi Feyenoord nasıl elenir? Gelin hep birlikte bakalım...

1-OTURMUŞ BİR TAKIM DEĞİLLER
FEYENOORD, Koemann ile birlikte 4-3-3 düzenini en iyi kullanan takımlardan biri haline geldi. Bu sistem onların kalıbı. Ancak, Koemann son döneminde milli takım gibi 3-5-2 sistemini de denedi. Dezavantajları temel oyuncuların artık kadroda olmaması...

2-BEŞiKTAŞ BASKIYI KIRMALI
HOLLANDA ekibi özellikle top ayağındayken etkili olabilen bir takım. Baskıdan çok rakibe az alan bırakmayı tercih ediyorlar. Hücum presi olmayan forvet tercihlerinden dolayı baskı yapacak oyuncu profillerini daha çok savunmada tutan bir anlayışa sahipler. Defansları sorunlu.

3-BEKLERE MUTLAKA ÖNLEM ALINMALI
RAKİBİN oyun kurgusunda en belirleyici bölge orta saha olacak. Kaptan Clasie’nin önderliğinde Vilhenna ve Immers’in performansları özellikle hücumda Feyenoord’un kaderini belirleyecek. Bekleri ileri çıkarak hücuma destek vererek tehlike yaratıyor.

4-SAVUNMALARI GAFiL AVLANIYOR
PASA dayalı futbollarında oyunu genellikle tek bir kanada yayma arzuları zaman zaman başlarına büyük işler açabiliyor.
Takımın savunma kurgusunun sürekli hücumu düşünen beklerden oluşması zaman zaman rakibe kademesiz yakalanmalarına neden olabiliyor.

BEŞİKTAŞ - FEYENOORD MAÇI HAKKINDA
Feyenoord 6 maç oynadı
Feyenoord, sezon öncesi 6 hazırlık maçı yaptı. Son maçında İspanya'nın Real Sociedad takımıyla 1-1 berabere kalan Hollanda ekibi, amatör lig ekiplerinden Honselersdijk ve Horst'u 8-0, ASWH'yi 6-1, VOC Rotterdam'ı 1-0, ikinci lig takımı Emmen'i de 2-0 mağlup etti.
Beşiktaş'ı iyi analiz ettik
Feyenoord Teknik Direktörü Fred Rutten, Beşiktaş'la aynı güçte olduklarını söyledi. Güç kaybedip kaybetmedikleri konusundaki soru üzerine Rutten, “Beşiktaş da çok oyuncu kaybetti. Feyenoord da oyuncu kaybetti ama yeni isimler aldı. Beşiktaş'ın iyi ve kötü taraftarlarını biliyoruz. Atiba'yı çok iyi tanıyoruz” diye konuştu.
Rövanşa Alman hakem
Feyenoord'la 6 Ağustos Çarşamba günü Olimpiyat Stadı'nda rövanşa çıkacak olan Beşiktaş'ın maçını Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer yönetecek. Marco Achmüller ve Marcel Pelgrim ise karşılaşmanın yardımcı hakemleri olacak.
Bryan Ruiz çok yaklaştı
Lanzini transferinden vazgeçilmesinin ardından orta sahaya yapılacak takviyeyi Bryan Ruiz ve Marco Marin üzerine yoğunlaştıran Beşiktaş, Fulham'la orta yolu bulmaya çalışıyor. Ruiz'in takımdan ayrılmak istemesinin ardından tecrübeli oyuncunun fiyatını 8 milyon avro olarak belirleyen İngiliz ekibi, Beşiktaş'ın ısrarı sonunda indirim talebine olumlu cevap verdi
Şampiyonlar Ligi'nde 12 maç
Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turun'da dün oynanan 3 karşılaşmanın ardından, bu akşam 12 karşılaşma daha oynanacak. Program şöyle: Aktobe-S.Bükreş, Karabağ-Salzburg, Helsinki-Apoel, Limassol-Zenit, Dnipro-Kopenhag, Grasshoppers-Lille, S.Liege-Panathinaikos, Aalborg-D.Zagreb, Maribor-M.Tel Aviv, Legia-Celtic.
ŞAMPİYONLAR LİGİ 3. ÖN ELEME TURUNDA 3 MAÇ OYNANDI
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçlarında Çek Cumhuriyeti temsilcisi Sparta Prag, kendi evinde İsveç temsilcisi Malmö FC'yi 4-2 mağlup etti. Slovakya temsilcisi Slovan Brastislava ise kendi evinde 10 kişi kalmasına rağmen, Moldova ekibi FC Sheriff karşısında maçı 2-1 kazandı. Macaristan temsilcisi Debrecen de kendi evinde Beyaz Rusya ekiplerinden BATE Borisov'u 1-0 yendi.

İlk cezasını 2012-2013'te almıştı
Beşiktaş, UEFA tarafından ilk men cezasını 2012-2013 sezonunda aldı. Siyah-beyazlı kulüp, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle UEFA Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl Avrupa kupalarından men edildi. "Kara Kartallar", 2011-2012 sezonunu 4. sırada bitirerek Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı elde etmesine rağmen aldığı men cezasıyla bu organizasyona katılamadı. Geçen sezon iki maçta kaldı
Siyah-beyazlı ekip, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde iki maç oynamasına rağmen yine 1 yıllık men cezası engeline takıldı. Play-off turunda Norveç'in Tromsö ekibiyle eşleşen Beşiktaş, ilk maçı deplasmanda 2-1 yitirmesine rağmen Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi 2-0 kazanarak gruplara kalma hakkı elde etti. Ancak "Kara Kartallar", Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) şike sürecine ilişkin davada verdiği 1 yıllık men cezasını onaylamasıyla yine Avrupa heyecanından uzak kaldı.

"Oyunculardan tek istediğim cesur oynamaları"
Yarın akşam Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında Hollanda'nın güçlü ekiplerinden Feyenoord ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic ve başarılı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson açıklamalarda bulundu. İki takım için de önemli bir maç olacağını belirten Atiba Hutchinson sözlerini şöyle sürdürdü; "Uzun zamandır bu maça hazırlanıyoruz. Çok zor bir maç. Her anlamda hazırız. Burada elde edebileceğimiz en iyi sonucu elde edeceğiz. Biz tamamiyle kendi hazırlığımıza odaklandık. Rakibi en iyi şekilde analiz ediyoruz. Rutten ile iyi bir deneyimim oldu. Kendisinden birçok şey öğrendim. Her oyuncuyu kusursuz bir şekilde kullanmak için uğraşan bir teknik direktör. Farklı bir atmosferde kendisine rakip olacağım ve benim için ilginç bir deneyim olacak. Yarın için hazırız. Temel konularla ilgili çalıştık. Olimpiyat Stadı'nda geçen sezon oynadık ve bir deneyim var. Ben orada sağlam bir atmosferin oluşacağına inanıyorum. Ancak önce burada işimizi yapmamız gerekiyor."

Basın toplantısına Türkçe "Öncelikle tüm Türkiye'ye iyi bayramlar" sözleriyle başlayan Slaven Bilic maçın çok büyük bir karşılaşma olacağını belirtti. Slaven Bilic sözlerine şöyle devam etti; "İki takım için de büyük bir maç. İki takım da benzer deneyimler yaşadı. İkisi de Avrupa'da tanınan ve son yıllarda ceza almış kulüpler. İki takım da çok istekli, arzulu. Bir başka benzerlik ise biz de geçen sezon öncesinde bazı oyuncularımızı kaybettik. Bu maç için sabırsızlanıyoruz. Sezon boyunca bu maç için çalıştık. Çok büyük bir maça çıkacağız."

Veli yok ama iyi bir 11 oluşturduk
"İlk 11 ile ilgili kararımı verdim. Veli yok, onu kullanamayağız. İyi bir 11 oluşturduk. Bence eşleşme İstanbul'da çözülür. İyi sonuç mümkünse yemeden gol yemek ve kazanmak olacak. Favoriyiz demiyorum fakat her sonuca açık bir maç olacak. Cenk ve Demba Ba'nın kadromuza katılması bizi güçlendirdi. Yarın gücümüzü göstereceğiz. Biz de onlar da belirli hazırlık maçları oynadık. Bu maçlardaki görüntü iyi ya da kötü olsun nerede olduğumuzu bu maçta göreceğiz. Ben takımıma inanıyorum. Dolu bir stadyumda oynayacağız. Onlardan tek istediğim Beşiktaş gibi oynayalım, cesur, akıllı oynayalım. Bunu yaparsak istediğimiz sonucu alacağız." Basın toplantısında transferle ilgili kendisine yöneltilen soruya öncelikle Feyenoord maçını düşünüyoruz yorumu yaparken "Lige kadar zamanımız var. Son birkaç günde tamamiyle Feyenoord maçına odaklandım. Kulüpte herkes dahil, başta ben olmak üzere saygıyı hak eden bir maç. Yönetimimiz ve başkanımız transfer için en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Kaç tane transfer olur bilmiyorum ama zamanında olursa daha iyi olur." şeklinde sözlerini tamamladı.

"Beşiktaş ile aynı güçte olduğumuzu düşünüyorum"
Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın karşılaşacağı Feyenoord'un teknik direktörü Fred Rutten, siyah-beyazlı takımı iyi analiz ettiklerini belirterek, sahalarındaki ilk maçta galip gelmek istediklerini söyledi. Maçın oynanacağı De Kuip Stadı'nda futbolcu Jordy Clasie'nin de katıldığı basın toplantısında konuşan Rutten, "Beşiktaş ile aynı güçte olduğumuzu düşünüyorum. Bana göre maçın favorisi yok" dedi. Feyenoord gibi köklü bir geçmişi olan Beşiktaş'taki bazı futbolcuları iyi tanıdığını aktaran Rutten, "Hutchinson'u iyi tanıyorum, geçmişte birlikte de çalışmıştık. Beşiktaş yeni bir oyuncu da aldı. Teknik ve tecrübesi olan futbolculara sahip bir takım. Rakibimizi iyi analiz ettiğimizi, güçlü ve zayıf taraflarını iyi bildiğimizi düşünüyorum. Rakibimizin zayıf taraflarından faydalanmak istiyoruz" diye konuştu.


Rutten, bir soru üzerine, Türkiye liginde oynayan Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder gibi Hollandalı futbolcularla Beşiktaş hakkında görüşmediğini, siyah-beyazlı takımla ilgili sahip oldukları bilgiye güvendiklerini dile getirdi. Başta gol yollarında etkili olan Graziano Pelle olmak üzere transfer döneminde Feyenoord'dan ayrılan dört yıldız futbolcunun gidişinin kendileri için dezavantaj olabileceğine değinen Rutten, buna karşın takımının tecrübesine ve gücüne güvendiğini kaydetti. Yakın zamanda Danimarka'nın Bröndby takımından transfer ettikleri Khalid Boulahrouz'un tam hazır olmadığına vurgu yapan Rutten, milli oyuncunun 45 dakika oynayabilecek konumda olduğunu söyledi.

"Kazanmak için mücadele edeceğiz"

Hollanda Milli Takımı'nın da formasını giyen Jordy Clasie ise genç ama tecrübeli bir takım olduklarını belirterek, yarınki maçta sorun yaşamayacaklarını düşündüğünü dile getirdi. İyi bir kadroya sahip olduklarını ve kendilerine güvendiklerinin altını çizen Clasie, rövanş maçı için korkmadığını, İstanbul'daki Beşiktaşlı taraftarlar gibi yarın kendilerini on binlerce taraftarın destekleyeceğini ifade etti. Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan yeni döndüğünü bu yüzden çok az tatil yapabildiğine dikkati çeken Clasie, taraftarların kendisinden beklentilerinin farkında olduğunu, yarınki maçta elinden gelenin en iyisini yapacağını aktardı.

Beşiktaş maçının hem oyuncular hem de kulüp için oldukça önemli olduğunu belirten Clasie, "Futbolcuların kendilerini göstermesi açısından ve kulübün Avrupa arenasındaki geleceği için de önemli bir maç. Giden oyuncularımız var ama yeni gelenler ve kalan arkadaşlarıma güveniyorum. Sahamızdaki bu maçı kazanmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.Feyenoord, basın toplantısının ardından yaptığı antrenmanla Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı. Feyenoord-Beşiktaş maçının siyah-beyazlı taraftarlara ayrılan biletleri tükendi

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Beşiktaş ile Hollanda'nın Feyenoord takımları arasında 30 Temmuz Çarşamba günü Rotterdam'da oynanacak ilk maçta siyah-beyazlılara ayrılan biletler kısa sürede satıldı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Feyenoord-Beşiktaş mücadelesi için ayrılan 2 bin 500 biletten 2 bin 300'ü Hollanda'da, 200'ü de Türkiye'de satışa sunulduktan kısa bir süre sonra tükendi. Açıklamada, karşılaşma günü statta Türk taraftarlara bilet satışı yapılmayacağı belirtilirken, tribüne gelecek siyah-beyazlı taraftarlardan yanlarında davul, meşale ve yabancı madde getirmemeleri istendi.

Beşiktaş'a Hollanda'da coşkulu karşılama
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın oynayacağı Feyenoord maçı için Hollanda'ya geldi. Rotterdam The Hague Havaalanı'na inen Beşiktaş kafilesini, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Amsterdam Başkonsolosu Ahmet Yazal ve Hollanda Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Aykut Torunoğulları'nın yanı sıra çok sayıda taraftar karşıladı. Taraftarlar, uçağın inmesinden yaklaşık bir saat önce toplandıkları havaalanının içinde siyah-beyazlı takımı alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı. Teknik direktör Slaven Bilic, kaleci Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup ve Demba Ba'ya büyük ilgi gösteren taraftarlar, futbolculara çiçek vererek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Beşiktaş Kulübü Futbol A Takımından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar'ın başkanlığını yaptığı ve futbol dış ilişkilerden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları'nın da yer aldığı kafile, daha sonra otobüsle, polis eşliğinde Rotterdam'da konaklayacağı otele geçti. Siyah-beyazlılar yarınki maçın oynanacağı De Kuip Stadı'nda bu akşam yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak. Teknik direktör Slaven Bilic, antrenmandan önce basın toplantısı düzenleyecek.Kafileyi havaalanında karşılayan Hollanda Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Aykut Torunoğulları, kendilerine ayrılan maç biletlerinin günler öncesinden tükendiğini belirterek, Hollanda'da yaşayan Beşiktaşlıların takımlarını yalnız bırakmamalarının sevindirici olduğunu söyledi. Dernek olarak akşam Beşiktaş yöneticilerine basına kapalı bir yemek vereceklerini kaydeden Torunoğulları, yarın da UEFA'nın düzenleyeceği maç yemeğine katılacaklarını ifade etti.

Hollanda'ya götürülen 21 kişilik futbolcu kadrosunda isimler bulunuyor:
Tolga Zengin, Cenk Gönen, Günay Güvenç, Ersan Adem Gülüm, Pedro Franco, Tomas Sivok, Atınç Nukan, Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı, Ramon Motta, Ümit Karaal, Uğur Boral, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Filip Holosko, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek, Demba Ba. Beşiktaş avantaj peşinde
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın Hollanda'nın Feyenoord takımına konuk olacak Beşiktaş, rövanş için avantajlı skorla İstanbul'a dönmeye çalışacak. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 3. bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı elde eden siyah-beyazlı ekip, play-off turuna yükselebilmek için rakibiyle deplasmanda yapacağı ilk karşılaşmada, kendisine İstanbul'da avantaj sağlayacak bir skor almak için mücadele edecek. Rotterdam kentindeki De Kuip Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak.

Sezonun ilk resmi maçı
"Kara Kartallar", yarınki Feyenoord maçıyla sezonu resmen açmış olacak. Almanya ve İngiltere'de gerçekleştirdiği kamp döneminde hazırlık maçları oynayan Beşiktaş, sezonun ilk resmi karşılaşmasını Hollanda temsilcisi ile yapacak.

İtalyan hakem yönetecek
İki ekip arasındaki karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Luca Banti yönetecek. Elenito Di Liberatore ve Andrea Podovan'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Andrea Gervasoni olacak. Beşiktaş'a ayrılan biletler tükendi
Hollanda'nın Rotterdam kentinde oynanacak karşılaşmada Beşiktaş'a ayrılan biletler tükendi. Siyah-beyazlı kulübe ayrılan 2 bin 500 biletten 2 bin 300 adedi Hollanda'da, 200 adedi de Türkiye'de satışa sunuldu. Biletlerin satışı kısa sürede tamamlanmıştı. Transferleri tamamlayamamanın sıkıntısını yaşıyor
Siyah-beyazlı ekip, zorlu maç öncesi eksik bölgelere transferleri tamamlayamamanın sıkıntısını yaşıyor. Şu ana kadar sadece forvet hattına Demba Ba ve Cenk Tosun ile takviye yapabilen Beşiktaş, Gökhan Töre konusunda henüz istediği sonuca ulaşamazken, sağ bek ve hücuma dönük orta saha oyuncusu için arayışlarını sürdürüyor.

Demba Ba sahne alacak
Beşiktaş'ın bu sezonki en önemli transferi olan Demba Ba, teknik direktör Slaven Bilic'in görev vermesi halinde yarınki ilk resmi maçta forma şansı bulabilecek. Demba Ba'nın yanı sıra Gaziantepspor'dan geçen sezon içinde transfer edilen Cenk Tosun da Bilic'den forma bekleyecek. Sivok'un hasreti bitiyor
Sakatlığı nedeniyle geçen sezon ikinci yarısında formasından uzak kalan Tomas Sivok, sahaya çıktığı takdirde bu hasretini sonlandıracak. Geride kalan sezonda Beşiktaş'ın ilk yarıdaki en istikrarlı futbolcuları arasında yer alan ve 17 maçın 14'ünde görev alan Çek futbolcu, geçirdiği ciddi sakatlık nedeniyle ikinci yarının tamamında forma giyemedi.

İsmail Köybaşı, formayı zorluyor
Son sezonlarda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle fazla şans bulamayan İsmail Köybaşı, hazırlık maçlarında ortaya koyduğu performansla formayı almak için şartları zorluyor. Takımının Hereford United ve Wigan Athletics ile yaptığı maçlarda gol bulan siyah-beyazlı oyuncu, Bilic'den forma bekleyecek.

Mustafa Pektemek, hazırlık maçlarındaki formunu yansıtmaya çalışacak
Hazırlık maçlarında takımın en formda oyuncusu olarak dikkati çeken Mustafa Pektemek de bu performansını Feyenoord mücadelesine taşımaya çalışacak. Beşiktaş'a geldiği günden beri sakatlık ve formsuzluk sorunu yaşayan tecrübeli oyuncu, hazırlık maçlarında attığı 5 golle teknik heyeti umutlandırdı. Beşiktaş-Feyenoord maçına doğru
Beşiktaş'ın, Hollanda temsilcisi Feyenoord ile 6 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'da oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçının biletleri satışa çıkarıldı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmanın biletleri, passolig kartı bulunan taraftarlar için passolig web adresinden satışa sunuldu. Passolig kartı bulunmayan taraftarlar için de 30 Temmuz Çarşamba günü saat 11.00’den itibaren Vodafone Arena Kombine Satış Merkezi'nden kağıt bilet satışı gerçekleştirilecek. Beşiktaş-Feyenoord maçı için bir kişi en fazla 2 adet bilet satın alabilecek, bilet kalması durumunda maç günü Atatürk Olimpiyat Stadı gişelerinden satışa devam edilecek.


Maçın bilet fiyatları şöyle:
Batı VIP: 150 TL
Batı Tribün: 75 TL
Doğu Tribün: 50 TL
Kuzey Tribün: 25 TL

Rövanş maçını Alman hakem Zwayer yönetecek
Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımı ile yapacağı rövanş maçını Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmada Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer düdük çalacak. Marco Achmüller ve Marcel Pelgrim'in yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Tobias Stieler olacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları