loading
close
SON DAKİKALAR

Finans Merkezi planı Meclis'e sunulacak

Finans Merkezi planı Meclis'e sunulacak
Tarih: 23.12.2011 - 16:04
Kategori: Ekonomi

Ali Babacan, İstanbul Finans Merkezi eylem planının gerektirdiği yasal düzenlemeleri hazırlamak üzere olduklarını belirterek, "Önümüzdeki 1-2 ay içinde TBMM'ye sunmayı düşünüyoruz" dedi.

Babacan, Türkiye Bankalar Birliği yönetimiyle bir araya geldiği toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesiyle ilgili paket hazırlığının hangi aşamaya geldiğine ilişkin bir soru üzerine Babacan, İFM konusunda daha önce açıklanmış bir eylem planı bulunduğunu anımsatarak, "Bu eylem planının gerektirdiği yasal düzenlemeleri şu anda hazırlamak üzereyiz ve önümüzdeki 1-2 ay içinde TBMM’ye sunmayı düşünüyoruz" dedi.

Babacan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) yeni yönetimi konusundaki kararı, önümüzdeki hafta sonuna kadar oluşturarak kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Bankalar Birliği ile geçen yıl ve bu yıl gerçekleştirdikleri toplantıların gündem farklılıklarına ilişkin bir soruya verdiği yanıtta Babacan, geçen yıl dünyada ekonominin toparlandığı ve Türkiye ekonomisinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğü bir dönemde toplandıkları için bu büyümeyi nasıl yönetecekleri, kredi hacmindeki genişlemeyi nasıl belli bir çerçevede tutacakları konularını konuştuklarını anlattı.

"Herhangi bir kriz senaryomuz yok"

Bu yıl dünya konjonktürünün çok değiştiğini ve krizin yeni bir safhasına girildiğini söyleyen Babacan, "Kriz senaryosu üzerine mi konuştunuz?" sorusu üzerine, "Herhangi bir kriz senaryomuz yok. Türkiye’nin önümüzdeki yılla ilgili pozitif bir büyüme beklentisi zaten var. Avrupa’nın resesyona girmekte olduğu da bir gerçek. Avrupa’da, dünyada olup bitenin farkında olarak, ’biz neler yapmalıyız, biz nasıl makul büyüme oranlarını Türkiye’de sürdürebiliriz? Bu tablo içinde bankacılık sektörünün rolü, sorumlulukları nedir?’ bunları görüşmüş olduk" diye konuştu.

Babacan, gelecek yıla ilişkin büyüme rakamlarındaki beklentiler konusunda, orta vadeli programdaki yüzde 4’lük büyüme rakamının, Avrupa’da işlerin orta halli gittiği bir senaryoya göre hazırlandığını, işlerin iyi gitmesi durumunda yukarı yönlü, kötü gitmesi durumunda aşağı yönlü revize edilebileceğini kaydetti. Ali Babacan, her halükarda Türkiye’nin AB’nin en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olacağını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları