loading
close
SON DAKİKALAR

Fırtına, Kırklareli ve Çorlu’da ağaçları devirdi

Fırtına, Kırklareli ve Çorlu’da ağaçları devirdi
Tarih: 24.09.2014 - 00:18
Kategori: Şehir

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde saatte 70 kilometre hıza ulaşan şiddetli rüzgar çatıları uçurdu, ağaçları devirdi.

KIRKLARELİ ve Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Ağaçlar devrilirken, cadde ve sokaklar göle döndü.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde saatte 70 kilometre hıza ulaşan şiddetli rüzgar çatıları uçurdu, ağaçları devirdi. Şiddetli rüzgar öğleden sonra aniden çıktı. Çok sayıda ağaç ve çöp konteyneri rüzgarla devrildi. Bir işyerinin çatısının bir bölümü ile çok sayıda çatı hasar gördü. Şiddetli rüzgar nedeniyle kısa süreli elektrik kesintileri yaşanırken, devrilen ağaçlar Çorlu Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından yoldan kaldırıldı.

KIRKLARELİ’NDE AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Kırklareli’de etkili olan sağanak yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Metrekareye 14 kilogram yağış düşerken, meteoroloji verilerine göre 20 dakika süren sağanak yağmur ve saate 70 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Polis ve belediye ekipleri, devrilen ağaçların yoldan kaldırılmasını sağlarken, sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Düzce ve Sakarya'da da fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde etkili olan fırtına ve sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Akçakoca Limanı çevresinde bulunan park ve belediye stantları zarar gördü.Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini dile getirerek, sel, ağaç devrilmeleri gibi olaylara karşı vatandaşları uyardı.Sağanak nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.Kent merkezinde zaman zaman etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Yağışa sokakta yakalanan vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar iş yerlerine sığındı, bazıları ise şemsiye ve montlarıyla korunmaya çalıştı. Sürücüler, su birikintileri oluşan yollarda güçlükle ilerledi.Kent merkezinde metrekareye 16 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Sakarya'da geçen yılın eylül ayında metrekareye 51 kilogram yağış düştüğünü belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bu ay 130 kilogram yağış düştüğünü, pazartesiye kadar devam edecek yağışların bu gece etkisini daha da artıracağını dile getirdi.

EDİRNEDE ŞİDDETLİ RÜZGAR VE YAĞMUR ETKİLİ OLDU

EDİRNE’de aniden bastıran şiddetli rüzgar ve yağmur yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı caddelerde su birikintileri oluşurken, yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altları ve kapalı çarşılara sığındı.

Hava sıcaklığının 22 derecenin altına düştüğü kentte bastıran yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yaklaşık 15 dakika süren yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı çarşılara, duraklara ve saçak altına girerek korunmaya çalıştı. Su birikintileri nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte güçlük geçerken, trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji yağışının gün içerisinde aralıklarla, Cuma gününden itibaren de 3 gün boyunca etkili olmasının beklendiğini açıkladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları