loading
close
SON DAKİKALAR

Fransa: Savaş daha da alevlenir

Fransa: Savaş daha da alevlenir
Tarih: 30.08.2016 - 15:03
Kategori: Dünya

Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından da desteklenen Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, harekatın 'çelişkili' olduğunu söyleyerek operasyonu eleştirdi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından da desteklenen Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, harekatın "çelişkili" olduğunu söyleyerek operasyonu eleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hollande, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından gerçekleştirilen harekatın "çelişkili" olduğunu söyleyerek Fırat Kalkanı operasyonunu eleştirdi.

ABD'nin The New York Times gazetesinin haberine göre, François Hollande salı günü yaptığı açıklamada, Suriye'ye yapılan 'çoklu ve çelişkili askeri müdahalelerin Suriye'yi yerle bir eden savaşı daha da alevlendirme riski taşıdığına' dikkat çekti.

YPG VE PYD ELEŞTİRİSİ

'Türkiye'nin sınırlarını koruma ve IŞİD'le mücadele konusundaki endişelerini anladığını' söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı, 'Fransa'nın da destek verdiği ABD liderliğindeki koalisyonun bir parçası olarak IŞİD'le mücadele eden YPG ve PYD güçlerine karşı Türkiye tarafından yapılan eylemleri' eleştirdi.

'Suriye konusunda Rusya ile işbirliği çağrısı' da yapan Hollande, Ekim ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Fransa'ya davet edeceğini söyleyerek 'Rusya'nın müzakerelerdeki aktörlerden biri olması gerektiğini' vurguladı. Hollande ayrıca "en büyük önceliklerinin çatışmalara bir son verilip müzakerelere dönülmesi' olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları