loading
close
SON DAKİKALAR

Fransız memur ve işçiler Macron'a karşı greve gitti, Paris'te çatışma çıktı

Fransız memur ve işçiler Macron'a karşı greve gitti, Paris'te çatışma çıktı
Tarih: 22.03.2018 - 17:28
Kategori: Dünya

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un emekçilerin kazanılmış haklarını elinden almaya yönelik tasarruf tedbirlerine karşı devlet memurları, öğretmenler, hava trafiği kontrol memurları ve demiryolları işçileri greve gitti. Paris ve Nantes kentlerinde polisle protestocular arasında çatışmalar ...

Fransa çapındaki grevde hızlı trenlerin yüzde 60'ı, şehir içi trenlerin yüzde 75'i çalışmadı. Paris'teki havaalanlarından iniş-kalkış dahil tüm uçuşlar iptal edildi. Pek çok okulda eğitim verilmedi.

Fransa'da hayat durma noktasına gelirken 150 kent ve kasabada Macron'un reformlarına karşı yürüyüş düzenlendi.

İlerleyen saatlerde Paris'te polisle bazı göstericiler arasında arbede yaşandı. Doğu Garı'ndan geçenlerin duman bombası atması üzerine bölgeye gelen polise taş fırlatanlar oldu.

Bunun üzerine polis gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su sıkarak karşılık verdi. Çatışmalarda bazı göstericilerin kanlar içinde kaldığı ve gözaltına alındığı gözlendi.

Macron'un eğitim reformuna karşı çıkan öğrenciler de Paris sokaklarına döküldü. Maskeli gençlerin polise taş ve şişe atmasıyla çatışmalar şiddetlendi.

Nantes kentindeki eylemcilere de polis gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su sıkarak müdahale etti.

En büyük kamu emekçileri sendikalarından UGFF-CGT'den Jean-Marc Canon, 5 yılda 120 bin kamu emekçisini işten atmayı hedefleyen plan sebebiyle çalışanlar arasında endişenin hızla arttığını söyledi.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları