loading
close
SON DAKİKALAR

G.Saray'a transferde borç şoku

G.Saray'a transferde borç şoku
Tarih: 05.09.2011 - 13:23
Kategori: Spor

Lorik Cana transferinden Sunderland'e hala borcu olan Galatasaray'da şok

Galatasaray, bugün sona erecek transfer dönemi öncesinde tüm kozlarını ortaya koyarken listenin üst sıralarında yer alan Asamoah Gyan için de kıyasıya devam eden pazarlıklarda öyle bir kayaya çarptı ki şaşırmamak elde değil...

“İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim” özdeyişinin doğruluk payı Aslan’ın karşısına Sunderland ile yapılan transfer görüşmelerinde ortaya çıktı. Nasıl mı? Sizi 2010-2011 sezonun başına götürelim..

Galatasaray, İngiliz ekibinden Arnavut oyuncu Lorik Cana’yı kadrosuna 4.5 milyon euro karşılığında katar. Ancak sarı-kırmızılıların eski yönetimi maddi sıkıntı yüzünden aksayan ödemeleri zamanında yatıramaz.

İşte bu aksaklıklar şimdi Gyan transferindeki büyük engeli oluşturuyor. Çünkü Premier Lig ekibi Ganalı golcü için ilk isteği olan 12 milyon eurodan 8 milyon euroya kadar indirime gitti ancak şart olarak paranın peşin verilmesini istedi.

Galatasaray’ın Cana transferinden dolayı Sunderland’e hala borcu olması da pazarlıklarda Aslan’ın elini kolunu bağlıyor...

KİRALIK FORMÜLÜ

Bu sezon transferlerin ödemelerini en avantajlı şekilde yapan G.Saray bu kez Sunderland’in bonservisi peşin istemesi nedeniyle alternatif isimler üzerine yöneldi.

Kadrosunu Avrupa’lı bir golcüyle daha takviyeye edip transfer sezonunu kapatmayı planlayan sarı-kırmızılıların yeni hedefi ise İtalyan yıldız Luca Toni. Juventus’un ağır sözleşme şartları yüzünden elden çıkarmak istediği Toni’yi bir yıllığına kiralamayı düşünen Galatasaray, bir taraftan da dengeli para akışını bozma niyetinde değil.

34 yaşındaki yıldız Juve’den yıllık 4 milyon euro gibi astronomik bir rakam alıyor. Bu yüzden Galatasaraylı yöneticiler Çizme’ye şu öneriyi götürdü: "2.5 milyon euroyu biz, kalan 1.5 milyonu da siz karşılayın." Terim’in de onay verdiği transfer için artık Torino’dan cevap bekleniyor.



 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları