loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray 2-0 Beşiktaş

Galatasaray 2-0 Beşiktaş
Tarih: 24.05.2015 - 23:12
Kategori: Spor

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun son derbisinde lider Galatasaray seyircisi önünde Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun son derbisinde lider Galatasaray seyircisi önünde Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti. Sarı kırmızılı ekibin golleri 11. dakikada Yasin ve 80. dakikada Sneijder'den geldi. Galatasaray bu sonuçla son haftaya girerken 76 puana ulaştı ve Başakşehir-Fenerbahçe maçını beklemeye başladı. 73 puanlı Fenerbahçe puan kaybederse Galatasaray şampiyonluğunu ilan edecek. Beşiktaş ise bu mağlubiyetle 66 puanda kaldı.

Siyah beyazlıların derbi mağlubiyeti sonrasında Galatasaray ve Fenerbahçe ilk 2 sırayı garantilemiş oldu. Önümüzdeki sezon Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ve Fenerbahçe temsil edecek.

Beşiktaş bu mağlubiyetle ayrıca tarihinde ilk kez bir sezonu derbilerden puan alamadan kapattı. Siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptığı 4 derbi maçında da yenildiği gibi bu maçlarda gol dahi atamadı.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Telles, Melo, Hamit Altıntop (Dk. 90+2 Olcan Adın), Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 90+3 Emre Çolak), Burak Yılmaz (Dk. 65 Umut Bulut)
Beşiktaş: Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş (Dk. 46 Oğuzhan Özyakup), Sivok, Atınç Nukan, Opare, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 77 Mustafa Pektemek), Sosa, Demba Ba (Dk. 83 Cenk Tosun)
Goller: Dk. 11 Yasin Öztekin, Dk. 80 Sneijder (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 33 Demba Ba, Dk. 78 Sosa (Beşiktaş), Dk. 50 Olcan Adın (Yedek kulübesinde), Dk. 59 Melo, Dk. 78 Yasin Öztekin (Galatasaray)

47 BİN 800 KİŞİ DERBİYİ TAKİP ETTİ
Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki kritik derbi mücadelesini resmi olarak 47 bin 800 kişinin izlediği açıklandı.
SOSA İLE YASİN ARASINDA GERGİNLİK
Maçın 77. dakikasında iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Galatasaraylı Yasin Öztekin'in Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup'a yaptığı faul sonrası sarı-kırmızılı oyuncuya Sosa'nın gösterdiği tepki gerginliğe neden oldu. İki ekipten bazı oyuncular da olaya dahil olurken, kenar yönetimleri ve diğer futbolcular, ortamı sakinleştirdi. Yaşanan gerginliğin ardından Sosa ile Yasin Öztekin, sarı kart gördüler.

SNEIJDER'DEN HARİKA GOL
Karşılaşmanın 80. dakikasında önünde seken topa harika vuran Sneijder golü buldu ve skoru 2-0'a getirdi.
BEŞİKTAŞ SON 4 HAFTADA SADECE 2 GOL ATABİLDİ
Son 4 haftada kötü sonuçlar alan siyah-beyazlı takım, bu periyotta gol yollarında da etkisiz kaldı.
Sadece Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında gol atabilen Beşiktaş, Torku Konyaspor ve Galatasaray karşılaşmalarında rakip fileleri havalandıramadı.

OLCAN KÜLÜBEDE CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Karşılaşmaya yedek başlayan Galatasaraylı Olcan Adın, saha kenarında ısınırken hakemlere bir pozisyon sebebiyle itiraz edince sarı kart gördü. Sınırda olan Olcan bu kartla cezalı duruma düştü.

BILIC BU SEZON BÜTÜN DERBİLERİ YİTİRDİ
Geçen sezon teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde ligde 6 mağlubiyet alan Beşiktaş, bu sezon daha fazla üzüntü yaşadı. Ligde 4 derbi maçından da mağlup ayrılan siyah-beyazlı takım, ayrıca Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor ve Torku Konyaspor karşılaşmalarından da yenilgiyle ayrıldı. "Kara Kartallar", Galatasaray karşısında aldığı sonuçla bu sezon 7. yenilgisine ulaştı.

DEMBA BA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Beşiktaş'ın golcüsü Demba Ba, 33. dakikada yaşanan bir pozisyonda hakemin düdüğünden sonra topa vurduğu için sarı kart gördü. Ba gördüğü bu kartla cezalı duruma düştü ve son hafta mücadelesinde takımındaki yerini alamayacak.

BA'NIN KAFA VURUŞU DİREKTE PATLADI
20. dakikada Beşiktaş'ın sağ kanattan kazandığı serbest atışta topun başına Sosa geçti. Bu oyuncunun ceza sahasına ortasında Demba ba'nın kafa vuruşu direkte patladı.

YASİN'DEN SÜPER GOL
11. dakikada çalımlarla Beşiktaş ceza sahasına giren Yasin şutunu çekti. Kaleci Günay'dan dönen topa Yasin bir kez daha vurdu ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.


Galatasaraylı Yasin Öztekin derbideki gol sevincini böyle yaşadı.

BEŞİKTAŞ DEVLER LİGİ ŞANSINI KAYBETTİ
Üst üste yaşanan puan kayıplarıyla şampiyonluk hedefini geçen hafta yitiren Beşiktaş, derbi mağlubiyetiyle ligi ikinci bitirme ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılma şansını son haftaya taşıyamadı. Bu iddiası için mutlak galibiyete ihtiyacı olan ancak sarı-kırmızılı rakibine mağlup olan "Kara Kartallar", son hafta öncesi 70 puanla ikinci sırada yer alan ve bir maçı eksik olan Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde kaldı. "Kara Kartallar", ligin bitimine bir hafta kala Galatasaray ve Fenerbahçe'nin arkasında sezonu 3. sırada tamamlamayı garantiledi. Beşiktaş, Süper Lig'de 33. hafta sonunda 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgiyle 66 puan topladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları