loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Porto'ya 1-0 yenildi

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Porto'ya 1-0 yenildi
Tarih: 04.10.2018 - 09:41
Kategori: Spor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında deplasmanda Porto'ya 1-0 mağlup oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci maçında Galatasaray, Dragao Stadyumu’nda Portekiz ekibi Porto ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar deplasmanda 1-0 mağlup oldu.

Ev sahibi takımın golünü 49. dakikada Marega kaydetti.

Bu skorların ardından D Grubu'nda Porto 4 puanla liderliğe yükselirken, aynı puandaki Schalke ikinci, Galatasaray ise üçüncü sırada yer aldı. Oynadığı iki maçı da kaybeden Lokomotiv Moskova ise grup sonuncusu.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray bir sonraki maçını evinde Schalke ile oynayacak.

TERİM: ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE YAKIŞAN BİR OYUN OYNADIK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Terim’in açıklamaları şu şekilde:

“Çok üzgünüm. ‘İyi oynadık ama atamadık’ gibi klasik cümleleri kurmaktan çok hoşlanmıyorum. Bugün söylenecek şu:  Şampiyonlar Ligi’ne yakışacak bir oyun oynadık. Önemli bir taktik anlayışı ortaya koydu çocuklar. Bir Şampiyonlar Ligi maçında daha evvel görmediğimiz, deplasmanda alışık olmadığımız sayıda pozisyona girdik. Sayısal olarak olmasa da mevki olarak eksiklerimiz vardı. Dolayısıyla kaybettik. Burada Galatasaray taraftarını ve Türk futbolseverlerini çok mutlu etmek isterdik. Buna çok yaklaştık ama olmadı. Dört tane daha maçımız var. Yarın belki küçük tesellim olacak bir şey var. Galatasaray taraftarlarına bir sözüm vardı. Helal olsun diyebilecekleri bir oyun oynadık. Porto takımına karşı oynamak için kolay değil. Lütfen herkes Porto’yu iyi analiz etsin. Porto’ya karşı böylesine baskı yapan, yerine göre kontra ataklar gerçekleştirirken yerine göre topun bizde kalmasını sağlayan bir Galatasaray vardı. Bugün müthiş bir gün olabilirdi. 6 puana ulaşıp liderliğimizi devam ettirebilirdik. Ama bugünden geriye tek kalan Galatasaray taraftarını gururlandıracak bir oyun oynamamız. Tabii ki, kimsenin hoşuna gitmeyecek bir mağlubiyet oldu. Bizim tespit edemediğimiz, Ocak ve Temmuz’da halledemeyeceğimiz sorunlarımız yok.

Serdar Aziz’in pozisyonu için penaltı diyenler var. Hakem Oliver’ın Juventus - Real Madrid maçından sonra penaltı konusunda daha dikkatli ve seçici olduğunu düşünüyorum. Olmayan bir penaltıyı verip finalin kaderini değiştirmiş olması psikolojik bir travma gibi. Nitekim, maç öncesi oyuncularımıza hakemlerin hepsi konusunda dersimizi verdik. Penaltıyı vermedi ama buna sığınmamıza gerek yok. Herhalde UEFA gereğini yapacaktır. Açıkçası buralarda bir şey beklemeyelim. 50-50’yse düdük o tarafa verilir. Ama biz oyunumuzla, mücadele ve kazanma isteğimizle, biz takım olarak planımızla, programımızla böyle devam etmeliyiz.”

STAT: Dragao Stadyumu

HAKEMLER: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett, Paul Tierney, Andre Marriner, Stephen Child

PORTO: Casillas, Pereira, Felipe, Militao, Telles, Danilo, Herrera (Oliviera 89’), Otavio (Pereira 80’), Marega, Brahimi, Corona (Torres 68’)

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando (Yunus 86’), Donk (Selçuk 68’), Belhanda (Feghouli 74’), Onyekuru, Rodrigues, Sinan

GOL: Marega (49’)

SARI KARTLAR: Donk (31’), Militao (42’), Serdar (44’), Linnes (54’), Otavio (58’), Danilo (60’), Maicon (90’)

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları