loading
close
SON DAKİKALAR

Gastronomi şehri turistleri bekliyor

Gastronomi şehri turistleri bekliyor
Tarih: 27.10.2016 - 23:44
Kategori: Ekonomi

UNESCO'nun ''Yaratıcı Şehirler Ağı''na dahil edilen Gaziantep'te faaliyet gösteren esnaf, yerli ve yabancı turistleri kentin tarihi ve turistik mekanlarına bekliyor.

UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te faaliyet gösteren esnaf, yerli ve yabancı turistleri kentin tarihi ve turistik mekanlarına bekliyor.

Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkan Yardımcısı Muzaffer Toprak, gazetecilere açıklamasında, "Dünyada Türkiye, Türkiye'de de Gaziantep parlayan yıldızdır. Burası bir gastronomi şehri. İnsanlar bu tatlardan, bu lezzetlerden mahrum kalmasınlar." dedi.

Gaziantep'i ziyarete gelenlerin birbirinden lezzetli yemekleri tatma ve tarihi mekanları görme fırsatı bulduğunu ifade eden Toprak, son dönemlerde kentin terörle anılmasının geçici tedirginlik oluşturduğunu belirtti.

Kebap ustası Şirvan Payaslı da Gaziantep'in gastronomi şehri olduğunu ifade ederek, kentin Türkiye'de hatta dünyada zengin mutfağıyla tanındığını dile getirdi.

Son zamanlarda terör olayları nedeniyle ziyaretçi sıkıntısı yaşandığını aktaran Payaslı, "Halbuki böyle bir sıkıntı olmaması gerek. Örneğin Fransa’da patlama oldu, Gaziantep'teki saldırıdan daha çok kişi hayatını kaybetti, ama maalesef Gaziantep'i bir türlü gündemden düşürmüyorlar." dedi.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları