loading
close
SON DAKİKALAR

Gayrimüslim öğrencilerden din dersi muafiyeti için vaftiz belgesi talebi!

Gayrimüslim öğrencilerden din dersi muafiyeti için vaftiz belgesi talebi!
Tarih: 26.09.2016 - 15:04
Kategori: Eğitim

Gayrimüslim öğrencilerden din dersinden muaf olmaları için vaftiz belgesi istendiği belirtildi.

Gayrimüslim öğrencilerden din dersinden muaf olmaları için vaftiz belgesi istendiği belirtildi.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı başladı. Öğrenime yeni başlayan ve devam eden gayrimüslim öğrencilerden din dersinden muaf olmaları için vaftiz belgesi istendiği belirtildi. istanbulgercegi.com'a ulaşan öğrenci velileri okul yönetimlerinin kendilerini arayarak, "Din dersinden muaf olmak istiyorsanız, öğrencinin vaftiz belgesini getirin' dediğini aktardı. Veliler, gayrimüslim öğrencilerin kimliklerinde din hanesinin belirtilmesine rağmen vaftiz belgesi istenmesine anlam vermediklerini dile getirdiler. 

Konuyla ilgili ulaştığımız Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri okullardan böyle bir talepte bulunmadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl bir öğrencinin kaydı vaftiz belgesi olmadığı için silinmişti

2015 yılında da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şişli’de bulunan Karagözyan Ermeni Okulu’na kayıtlı bir öğrencinin kaydını, nüfus kâğıdında din hanesi Hıristiyan olarak görünse de, vaftiz belgesi olmadığı için silmişti. Mahkemeye taşınan olayda verilen kararda ise, çocuğun nüfus kayıtlarında Ermeni olduğunun tespit edilebildiğini ve okula kaydının yapılmamasının açık bir şekilde hukuka aykırı olduğu ifade edilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, yayımladığı genelgeyle, 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren, kayıt konusundaki yetkiyi okul müdürlerine bırakmıştı.

Vişne Haber Ajansı




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları